Viorica Dăncilă nu mai are scăpare. Negocieri în Parlament pentru dărâmarea Guvernului
Viorica Dăncilă nu mai are scăpare. Negocieri în Parlament pentru dărâmarea Guvernului
Ultima Ora Politic

Lovitură pentru Dăncilă de la Bruxelles. Premierul va fi din nou judecat

Europarlamentarul Cristian Preda a anunțat că a transmis o solicitare Parlamentului European prin care cere discutarea în plec a statului de drept din România, scrie newseek.ro.

Potrivit acestuia, grupul va face solicitarea, dezbaterea și votul privind țara noastră urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

„Date fiind evoluțiile recente, grupul PPE cere discutarea situației statului de drept în România și adoptarea unei noi rezoluții despre derapajele guvernării Dăncilă. Am solicitat acest lucru săptămâna trecută la Bruxelles, în ședința fracțiunii parlamentare la care sunt afiliat din 2009 încoace. Dezbaterea și votul vor avea loc în cadrul ultimei sesiuni din actuala legislatură, care va avea loc la Strasbourg intre 15 și 18 aprilie”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a anunțat încă de pe 29 martie, ziua în care Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar de Secția specială de investigare a magistraților, că ar putea solicita o dezbatere privind situația din România.

„Dacă ancheta împotriva dnei Kovesi nu va fi oprită, vom cere o dezbatere în viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European. De asemenea, facem apel la PES și la ALDE party să ia atitudine împotriva celor două partide surori din Guvernul României”, a scris Weber atunci pe Twitter.

Parlamentul European a mai dezbătut anul trecut situația statului de drept din România în contextul ofensivei PSD-ALDE împotriva independenței justiției și a luptei anticorupție. Ulterior dezbaterii, Legislativul european a adoptat și o rezoluție prin care și-a exprimat „îngrijorarea profundă” față de subminarea independenței justiției, a condamnat intervenția violentă a jandarmilor la mitingul din 10 august, precum și restricțiile politice ale libertății mass-media, cerând refacerea legislației privind ONG-urile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.