A expirat termenul de înscriere a românilor din străinătate pentru votul la alegerile prezidențiale. Câți s-au înscriscris pentru a vota prin corespondenţă
Totul despre alegerile prezidențiale. Ce trebuie să știe românii
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

Lovitură pentru candidații la prezidențiale. Ce le interzice noul proiect de lege

Un proiect de lege depus de deputatul PNL Florin Roman prevede că cei care vor să candideze la alegerile prezidențiale, parlamentare, europarlamentare și locale trebuie să declare pe propria răspundere că nu vor încheia contracte cu statul român pe perioada exercitării mandatului.

Un proiect de lege a fost depus de deputatul PNL Florin Roman pentru modificarea legilor 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanent, 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European și 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

Proiectul vizează ca cei care vor să candideze la alegerile prezidențiale, parlamentare, locale și europarlamentare trebuie să depună o declarație pe proprie răspundere că nu vor încheia contracte cu statul pe timpul mandatului.

”Am solicitat procedura de urgență pentru ca legea să fie aplicată încă de la alegerile prezidențiale. Am semnat inițiativa civică <<Fără penali in funcții publice>> și o susțin. Sper că și dl Dan Barna, un mare iubitor al contractelor cu statul să se decidă ce vrea: ori politică, ori afaceri cu statul? Îl invit să susțină acest proiect de lege alături de USR-PLUS pentru însănătoșirea vieții publice. Atât pe domnia sa, cât și pe domnii Ghinea, Pîslaru sau Voiculescu care au îmbinat funcția publică de contracte cu statul”, a scris deputatul PNL Florin Roman într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Deputatul liberal reclamă dimensiunea fenomenului în care demnitarii încheie contracte cu statul pe timpul mandatului.

”Având în vedere dimensiunea fenomenului, practică ce a avut o mare amploare în ultimii ani, consider ca fiind oportună instituirea prevederii ca aleșii, pe perioada exercitării mandatului, să nu poată încheia contracte comerciale de prestări servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale și centrale, cu instituțiile sau regiile autonome de stat ori cu societățile comerciale înființate de autoritățile administrației publice locale și centrale”, se arată în expunerea de motive a deputatului PNL Florin Roman.

Cei care nu depun declarația pe propria răspundere, nu vor putea candida la alegeri.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii