Lovitură pentru Tudorel Toader
Lovitură pentru Tudorel Toader
Ultima Ora Politic

Lovitură năucitoare pentru Tudorel Toader. Omul lui Dragnea face dezvăluirea care-i încheie cariera. FOTO

Fostul ministru al justiției Tudorel Toader a făcut recent mai dezvăluiri despre perioada în care a condus instituția și despre modificările aduse la legile justiției.

Toader a dezvăluit că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu i-au cerut să dea o Ordonanță pentru amnistie și grațiere.

Declarațiile fostului șef de la justiție au tulburat apele în PSD.

Fosta consilieră a lui Liviu dragnea și Viorica Dăncilă, Anca Alexandrescu, dezvăluie cum Toader a dat o lege special pentru fiul său, dar și despre concediul petrecut cu fostul lider al PSD.

”Ar fi de ras, dacă nu ar fi de plâns cum cei doi “actori” rămași fără job politic încearcă în ultima perioada să reintre în atenția publică. Brusc, și-au amintit amândoi cum Tăriceanu și Dragnea puneau presiune pe ei să dea “amnistia și grațierea”.

Ba nu, să pună în acord legile justiției cu deciziile CCR. Dar nici ei nu mai țîn minte exact ce au declarat. Ba chiar ce au negociat ei înșiși la Bruxelles cu Timmermans. Viorica își amintește acum o întâlnire unde ea mai mult a tăcut (ne explică acum plină de înțelepciune) și în care s-a cerut insistent OUG privind “amnistia și grațierea”… În mai 2019 spune că: “Nu a fost o impunere în a da aministia şi graţierea.

S-a discutat, iar eu vă spun un lucru, eu nu am avut niciodată pe masă guvernului un document referitor la amnistie şi graţiere, lucru pe care poate să-l confirme şi ministrul Justiţiei de atunci Tudorel Toader”. Haha. Păi cum așa? S-a cerut insistent dar nu a fost o impunere.Vai, vai!

Dăncilă îi dă lovitura lui Dragnea. Și-a dat afară din Guvern consilierul onorific

Și Tudorel are memorie selectivă se pare pentru că în decembrie 2018, aflat la Bruxelles și întrebat despre un OUG privind amnisitia și grațierea declara că: “Un act normativ privind amnistia şi graţierea nu este un ”act de clemenţă” pe care “şi-l doresc doar unii”, subliniind că nu vrea ”să fie tras la răspundere cel care nu este vinovat”. Deci cum?

Da, întâlnirea aceea de la Băneasa a existat! În ianuarie 2019, fix după vizită la Bruxelles când dl Toader explică cum e cu  “amnistia și grațierea”.  Dar discuția a fost în urmă întâlnirii celor doi (Tudorel și Viorica) cu Timmermans și echipa de specialiști pe marginea armonizării deciziilor CCR.

Sunt convinsă că și Călin Popescu Tăriceanu își va aminti și va confirmă că la acea întâlnire cei doi au propus chiar un calendar de adoptare a unor OUG până la 1 martie, privind armonizarea, deși președințîi celor două Camere le-au spus că pot porni procedura în Parlament la 1 februarie.

ALERTĂ! Tudorel Toader îi îngroapă pe Dragnea, Tăriceanu și Dăncilă! Dezvăluiri din Guvernul PSD. VIDEO

Interesant este însă cum uită domnul Tudorel Toader vacanță petrecută la Neptun împreună cu familia alături de Liviu Dragnea. Și mai uită cred și despre rugămințile fierbinți pe care i le adresa lui Liviu Dragnea din 2017 până în 2019 fără încetare că PSD să o susțînă pe Marieta Safta judecător la CCR.

Ah, da și mai uită și despre discuția privind scoaterea președintelui din circuitul de numire a procurorilor, în care Liviu Dragnea i-a spus că nu este de acord dar el a promovat legile fix cu această formulare. Și cu siguranță uită și de insistențele la Viorica de a o salva pe doamna Safta atunci când a devenit incompatibilă și a trebuit să demisioneze din minister.

Și da, a uitat și cum domnia să și doamna Safta blocau toate actele normative ale Guvernului, toți miniștrii Cabinetului fiind exasperați că nu primesc avize. Și uită și despre jignirile inacceptabile la adresa jurnaliștilor.  Să nu mai punem la socoteală și OUG cu dedicație prin care fiul sau a devenit asistent universitar fără concurs.

Ah, și desigur Ordinul de ministru prin care se făcea notar că să-și aducă fiul de la “țară” la oraș… Stați că am pierdut șirul…

Dar Viorica oare ce își mai amintește? Hai că e interesant! Cum s-a dus la Timmermans și i-a explicat că trebuie dat OUG de armonizare a deciziilor CCR? Ah, asta nu?

Cum s-a văzut cu abasadorul SUA la UE să îi explice nedreptățile din justiție? Nu-și amintește? Sunt sigură că Ana Birchall le poate aminti și Vioricăi și lui Tudorel muuulte! Sau poate își amintește de vacanțele la mare, la munte, când juca ping pong cu domnul președinte!

Ah, nu-și mai amintește! Dar poate despre Legea apelor minerale? Sau Legea minelor? Nu? Sunt sigură însă că unii își amintesc. Și sunt la fel de sigură că atunci când lui Liviu Dragnea i se va aprobă să vorbească cu presă, va confirmă tot ce am spus mai sus. Unii au memoria scurtă, sau selectivă…sau mult tupeu și cu siguranță nu au caracter!”, scrie Anca Alexandrescu pe realitateadinpsd.net.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.