Lovitură năucitoare în dosarul ”Belina”. Judecătorii au decis 1
Ultima Ora Justiție Politic

Lovitură năucitoare în dosarul ”Belina”. Judecătorii au decis

Sevil Shhaideh, judecată în dosarul ”Belina” pentru abuz în serviciu, a solicitat în instanţă audierea mai multor martori: Toni Greblă, secretarul general al Guvernului; Lucia Varga, fost ministru al Apelor şi Pădurilor; Liviu Voinea, viceguvernator BNR; deputatul Eugen Nicolicea; Maya Teodoroiu, fost judecător CCR; Ingrid Luciana Mocanu, fost director în Ministerul Justiţiei. Judecătorul care se ocupă de acest dosar a respins ca neutilă cererea depusă de Sevil Shhaideh.

Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul „Belina”, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Adrian Ionuţ Gâdea, la data faptelor preşedinte al CJ Teleorman; Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP la data faptelor; Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria; Rodica Guşă, asistent registrator la acelaşi birou.

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

Potrivit anchetatorilor, insula Belina şi braţul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, astfel că nu puteau fi trecute în proprietatea unui consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.