Grevă în justiție
Grevă în justiție
Ultima Ora Politic

LOVITURĂ marca PSD. ATACĂ la CCR conducerea ASF

LOVITURĂ marca PSD. ATACĂ la CCR conducerea ASF

Senatorul PNL Florin Cîțu a anunțat, joi, că liberalii vor ataca la CCR procedura de selecție și numire a conducerii ASF, argumentând că instituția a devenit o anexă a PSD. Plenul reunit al Parlamentului a votat, miercuri, numirea la șefia ASF a actualului președinte al instituție, Leonardo Badea , conform Mediafax.

„Bag-o și pe asta în valiză, Liviule! Mitocănia a devenit politică de partid la PSD. Este clar că proprietari degetelor arătate prin Parlament sunt un accident al democrației. Degetul mijlociu al lui PSDragnea! PSD-ul împarte mitocănia în două. Cea clasică, grobiană de inspirație Dragnea-nișta care produce aplauze în PSD și greață în restul societății. Și cealalată… despre care vreau să vorbesc astăzi, mitocănia instituțională. Mult mai periculoasă și mai perversă, în opinia mea. Pentru mitocănia grobiană am dezvoltat anticorpi. Întorci capul și pleci mai departe”, a scris Florin Cîțu, joi pe Facebook.

Liberalul a adăugat că modul de numire a șefiei ASF este „o mitocănie instituțională” pe care a mai întâlnit-o și la alegere conducerilor CCR sau CEC.

„Pentru mitocănia instituțională acum căutăm soluții! Recunosc, acest tip de mitocănie îmi generează o dorință de revoltă și de a schimbă lucrurile imediat. Această mitocănia instituțională am văzut-o când au fost alese conducerile CCR, CC, CEC, toate companiile de stat, eliminarea OUG 109 și cel mai recent la ASF. Conducerea ASF numită acum două zile nu îndeplinește condițiile de profesionalism și experiență cerute de lege. PSD a transformat și ASF într-o anexa PSD. PNL va ataca la CCR procedura de selecție și numire a conducerii ASF! Acum aveți explicația pentru care PSD amâna acest proces de selecție de câteva săptămânii. Ar mai fi fost încă bilă neagră în raportul MCV”, a conchis Cîțu.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senat a votat, miercuri, numirea în funcția de președinte al Autorității pentru Supraveghere Financiară pe actualul președinte al instituției, Leonardo Badea. În funcția de prim-vicepreședinte al ASF a fost votată Elena Doina Dascălu.

Candidaturile pentru ASF ar fi trebuit să se desfășoare săptămâna trecută. Liderul PSD, Liviu Dragnea a precizat, marțea trecută, că audierile pentru șefia ASF au fost amânate, după ce, cu o seară în urmă, a spus că liderii partidului au ridicat o „problemă umană”, respectiv că lui Leonardo Badea i-a fost promis că va primi un nou mandat în fruntea instituției.

„Eu aseară le-am spus colegilor că îl susțin pe Viorel Ștefan. Azi colegii mei au ridicat o problemă umană, în sensul că lui Badea i s-a cerut să-și depună candidatura pentru ASF, anul trecut, renunțând la funcția de parlamentar, dându-i-se asigurări pentru un nou mandat. Vom mai avea o discuție mâine dimineață, dar într-adevăr e o situație delicată”, a declarat Liviu Dragnea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.