Alertă în jutiție. Nicolicea și Iordache implicați. Lia Savonea acuzată de atentat
Alertă în jutiție. Nicolicea și Iordache implicați. Lia Savonea acuzată de atentat
Ultima Ora Politic

Lovitură în Parlament. PSD nu vrea desființaarea Secției Speciale

Camera Deputaților a respins, marți, propunerea legislativă pentru desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Deputatul PSD Florin Iordache a susținut că cine dorește desființarea secției vrea subordonarea justiției.

„În decizia CCR din 2018 s-a spus că înființarea secției constituie o garanție legală a principiul independenței magistratului. Practic, cine dorește desființarea secției dorește o subordonare a justiției.

Vreți să ne întoarcem în perioada în care Portocală și alții de la Ploiești făceau anchete cum voiau?

O rog pe doamna procuror general Scutea să dea tot concursul pentru o eficientă și bună funcționare a secției. O adevărată independența a justiției este dată prin bună funcționare a acestei secții”, a spus Iordache.

La dezbateri, deputatul USR Stelian Ion a solicitat adoptarea proiectului. „Această secție ar fi trebuit demult desființată (…) Cine nu votează proiectul consider că vrea să distrugă și să controleze justiția”, a afirmat Stelian Ion, unul dintre inițiatorii proiectului.

Ana Birchall a făcut un apel la adoptarea proiectului.

„Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație este văzută că fiind cooperativă ‘Nufărul’ de curățire a magistraților care nu fac cinste acestei funcții”, a spus Birchall.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.