Dăncilă și Tăriceanu pierd totul. Șefia Guvernului și președinția Parlamentului
Ultima Ora Politic

Lovitură după lovitură pentru Guvernul Dăncilă. Oamenii lui Tăriceanu cedează. Ce acuzații aduc

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a atenționat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților că Guvernul alocă zero lei pentru investiții de mare infrastructură în Moldova și Bucovina și cere parlamentarilor din județele Moldovei să se unească și să solicite guvernului banii pe pentru investiții în aceste regiuni.

„Este un semnal de alarmă tras Guvernului României pe care l-am tras și pe vremea guvernului PDL, al guvernării USL și o fac și acum. Lucrurile sunt foarte simple și în văzul tuturor. Stimați colegi guvernanți, stimați parlamentari, dragi colegi. În România există și Moldova și Bucovina. Ele există nu numai când sărbătorim centenare, ci există în fiecare zi”, a spus Băișanu.

El a arătat că Parlamentul are în program în aceste săptămâni dezbatarea bugetului României pe 2019. „Din nefericire, la o simplă analiză pe care am făcut-o vis-a-vis de investițiile, de fondurile alocate în România pe mare infrastructură am găsit o sumă de peste 37 de miliarde de lei. Drama apare atunci când am văzut că în Bucovina și Moldova alocările au fost de zero lei. Marea majoritate a fondurilor se duc în Ardeal și la București. Nu cred că e corect, nu cred că e normal și, dacă vrem să dăm Moldova altcuiva, vrem să o lăsăm într-o stare de înapoiere maximă, vrem să-i tăiem aripile din punct de vedere economic, turistic, din punct de vedere al dezvoltării, să continuăm la fel, să alocăm tot zero pe mare infrastructură în Moldova și cu siguranță, domnilor care ați guvernat România de 28 de ani și până acum veți fi foarte fericiți de ceea ce nu ați făcut”, a spus Băișanu.

El a spus că Moldova are nevoie de infrastructură mare, că Moldova are nevoie de autostrada Ungheni-Tg Mureș, că Moldova are nevoie de drumul rapid Siret-București și de șosele de centură.

Băișanu a spus că șoseaua de centură de la Suceava e făcută în proporție de 84 la sută, mai are puțin să fie terminată, dar nu se întâmplă de 12 ani și că este rușinos că s-a ajuns într-o astfel de situație.

„În consecință, îi rog pe toți colegii parlamentari, indiferent de partidul din care fac parte care provin din Moldova să se unească și să impună atualului guvern investiții majore în Moldova”, a conchis Băișanu.(T.B.)

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.