Senatorii au făcut zid în jurul lui Tăriceanu. Procurorii care i-au făcut dosar penal sunt chemați să dea explicații
Tăriceanu și-a făcut propriul sondaj ca să sară de la 4% la 37%, fără electorat
Ultima Ora Europarlamentare 2019 Politic

LOVITURĂ DECISIVĂ PENTRU TĂRICEANU DE LA BRUXELLES. VA FI DAT AFARĂ

LOVITURĂ DECISIVĂ PENTRU TĂRICEANU DE LA BRUXELLES. VA FI DAT AFARĂ

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din PE, a afirmat marţi, în discursul său din Parlamentul European, că România riscă activarea articolului 7 al Tratatului UE chiar în timp ce deţine preşedinţia Consiliului UE. Discursul dur al ALDE este doar un preludiu pentru scandalul care va urma în propria familie politică, precizează surse de la Bruxelles, pentru STIRIPESURSE.RO.

În luna februarie a acestui an, ALDE european va avea un congres decisiv înaintea alegerilor europarlamentare. Potrivit unor surse politice de la Bruxelles, acesta ar putea fi momentul în care se va decide excluderea ALDE România din formaţiunea omonimă de la nivel european.

Jocurile politice sunt în defavoarea lui Călin Popescu Tăriceanu, care a pierdut mult din susţinerea pe care o avea în interiorul ALDE european. Nici relaţiile eurodeputatei Renate Weber nu mai pot compensa problemele de imagine ale lui Tăriceanu, fostul premier PNL fiiind văzut ca o piatră de moară de Verhofstadt, după ce a nemulţumit cancelariile occidentale cu susţinerea sa faţă de modificările legislative din domeniul justuţiei, promovate de PSD.

Potrivit surselor menţionate, există cel puţin trei partide din interiorul ALDE care vor propune excluderea ALDE România: People’s Party for Freedom and Democracy VVD – olandezii care deţin atât funcţia de preşedinte ALDE European, cât şi pe cea de secretar general, Citizens–Party of the Citizenry (Ciudadanos–Partido de la Ciudadanía) – Spania, NEOS – The New Austria and Liberal Forum – Austria.

În schimb, se mizează pe intrarea USR în Parlamentul European , care ar putea aduce grupului o zestre de 4-5 mandate, spre deosebire de cele două pe care le are acum Tăriceanu, plus Mircea Diaconu – afiliat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.