dragnea pușcărie
Ultima Ora #DNA Politic

Lovitură cruntă pentru penali! Dragnea este dărâmat! Se confiscă averile! DOCUMENT

Uniunea Salvaţi România a depus un proiect de lege care, averile dobândite ilegal vor fi confiscate.

Deputatul Stelian Ion anunța că de foarte multe ori, pentru a-şi ascunde foloasele infracţionale, (averile) cei care comit fapte penale achiziţionează bunuri ori plasează investiţii prin intermediul unor persoane aflate sub influenţa lor, dar care nu au o legătură directă, aparentă, cu infracţiunile în sine.

”Recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracțiuni este esențială pentru orice de stat de drept și pentru o justiție completă, înfăptuită până la capăt. Sub acest aspect legislația noastră este șchioapă.

De aceea, împreună cu colegii din USR, am redactat și depus la Senat o propunere legislativă care facilitează confiscarea extinsă.

Lovitură cruntă pentru penali! Dragnea este dărâmat! Se confiscă averile! DOCUMENT 1

Desi trebuia să efectuăm aceste modificări de punere în acord a legislației noastre penale cu Directiva 2014/42/CE până în octombrie 2015, iată că au trecut aproape 5 ani și acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce a generat deschiderea procedurii de infringement față de România.

Au mai existat astfel de proiecte, unele inițiate chiar de Guvern, dar ele au fost ținute prin sertarele Parlamentului, în special de Comisia Iordache. Mai mult, proiectul forțat de Dragnea, votat în parlament și picat, în cele din urmă, la CCR era chiar contrar acestei directive și restrângea posibilitatea dispunerii măsurii de siguranță a confiscării extinse.

Lovitură cruntă pentru penali! Dragnea este dărâmat! Se confiscă averile! DOCUMENT 2

Proiectul propus de USR ar oferi sistemului judiciar un instrument foarte eficient care să permită confiscarea extinsă în mult mai multe situații decât cele permise de legislația actuală.

Nimeni nu este mai presus de lege, iar cei care săvârșesc infracțiuni trebuie să răspundă și să își piardă averile dobândite ilicit. Abia când se va realiza această reparație, putem vorbi despre înfăptuirea deplină a actului de justiție”, scrie deputatul USR.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea este cercetat într-un dosar, Tel Drum, pentru că ar fi câștigat ilegal sume de bani,folosindu-și influența politică.

Lovitură cruntă pentru penali! Dragnea este dărâmat! Se confiscă averile! DOCUMENT 3

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii