Lovitură cruntă pentru Gabriela Firea. Bucureștenii ies în stradă. Protest masiv. Riscă Dosar Penal 1
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic Social

Lovitură cruntă pentru Gabriela Firea. Bucureștenii ies în stradă. Protest masiv. Riscă Dosar Penal

Un nou protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea şi localităţile învecinate – Domneşti şi Bragadiru – va avea loc sâmbătă, aceştia fiind nemulţumiţi de ritmul „foarte lent” al lucrărilor pentru lărgirea străzii şi pentru Pasajul Domneşti.

Prin această acţiune publică cetăţenii vor să atragă atenţia Primăriei Capitalei, precum şi Poliţiei Rutiere asupra pericolului rutier permanent în care se circulă de 13 ani în această zonă dintre str. Valea Oltului şi Şoseaua de Centură, zonă în care sunt autorizate în continuare ansambluri rezidenţiale de blocuri şi case, se arată în comunicat.

„Trotuarele provizorii înguste realizate acum 2 ani de Primăria Capitalei se opresc la jumătatea străzii, sunt obstrucţionate de stâlpii indicatoarelor de circulaţie, iar lipsa benzilor unice dedicate STB duce frecvent la blocarea în trafic a autobuzelor. La orele de vârf, oamenii ajung să parcurgă o bucată de 5 km în aproape 1 oră, cu autobuzul sau cu maşină proprie. Mersul cu bicicleta este un sport extrem, având în vedere circulaţia intensă la orice oră a TIR-urilor şi camioanelor. Ca ultimă soluţie pentru urgentarea lucrărilor, cetăţenii intenţionează să acţioneze în instanţă autorităţile publice locale pentru nerespectarea atribuţiilor legate de dezvoltarea urbanistică echilibrată, în sensul corelării autorizării construcţiilor cu infrastructura de transport existentă”, mai arată sursa citată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.