Carmen Dan, despre polițistul mort. ”Emoția a trecut. Oare să-mi dau demisia?”
Uluitor. Carmen Dan lovește din nou. Zeci de protestatari chemați la poliție cu dosare penale
Ultima Ora Justiție Politic

Lovitură cruntă pentru Carmen Dan. Judecătorii au dat vedictul

Şeful DGA a învins, în instanţă, Ministerul de Interne, informează Digi24. Chestorul Cătălin Ioniţă a obţinut plata retroactivă a sporului pentru titlul de doctor, deşi este acuzat că a plagiat teza de doctorat cap-coadă. Lucrarea sa este în atenţia Consiliului naţional de atestare a diplomelor.

Cătălin Ioniţă şi-a obţinut doctoratul, suspectat ca ar fi un plagiat masiv, la Academia de Poliţie în anul 2014. Pentru că, timp de doi ani, Poliția Română – el fiind atunci șeful investigatorilor de criminalitate economică – nu i-a plătit sporul lunar pentru acest titlu a acționat instituția în instanță.

S-a judecat doi ani cu Inspectoratul de Poliție. În septembrie 2018 a câştigat definitiv la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a decis ca acestuia să îi fie plătiți retroactiv banii pe perioada 2014 – 2016.

Suma pe care o va încasa chestorul acuzat de plagiat nu este deloc de neglijat, atunci sporul se calcula în felul următor: 15% din solda lunară brută, asta însemna câteva sute de lei lunar. Acum indemnizaţia este şi mai mare. Un angajat cu doctorat din Ministerul de Interne poate ajunge la peste 1.000 de lei în plus la salariu- pentru că se calculează 50% din salariul minim brut.

Teza chestorului se află în analiza CNATDCU, care trebuia să dea deja o decizie. Dar verdictul întârzie să apară.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.