SENZAȚIONAL: PLEȘOIANU SARE LA BEREGATA LUI TĂRICEANU! COALIȚIA PSD-ALDE ESTE ÎN COLAPS! ”DACĂ, DOMNULE TĂRICEANU? DACĂ?”
Liviu Pleșoianu a izbucnit. Pleacă din partid. ”PSD nu mai este de votat”
Ultima Ora Politic

Liviu Pleșoianu ATAC VIRULENT la Tăriceanu. MESAJ pentru senatorii PSD

Liviu Pleșoianu ATAC VIRULENT la Tăriceanu. MESAJ pentru senatorii PSD

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, îi transmite lui Călin Popescu Tăriceanu că în contextul în care nu dorește amnistia și grațierea pentru că s-ar crea percepția că se dă pentru a-l salva de problemele cu DNA, să ceară și în Senat încuviințarea urmării penale tot pentru a nu se crea senzația publică că politicienii îl salvează de justiție.

”Domnule Tăriceanu, solicit un recurs în interesul LOGICII și un recurs în interesul MORALEI…

Ați afirmat acum câteva zile că nu veți accepta nici picat cu ceară posibilitatea promovării unei ordonanțe privind amnistia și grațierea. Iar motivul invocat a fost acela că nu vreți să existe „percepția” că ați avea un interes personal în acest sens.

Ei bine, motivul pe care l-ați invocat, argumentul dumneavoastră mă determină să promovez două RECURSURI, unul în interesul LOGICII și unul în interesul MORALEI.

RECURS în interesul LOGICII:

Dacă nu vreți în ruptul capului amnistie și grațiere în România pe motiv că s-ar interpreta că ar funcționa în interesul dumneavoastră personal, atunci, pe cale de consecință LOGICĂ, rezultă că nu veți dori în ruptul capului nici să fie respinsă de către Senat cererea de încuviințare a urmăririi penale care vă privește direct.

Ziceați așa acum câteva zile, la TVR: „Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că deciziile politice la care am un rol important sunt decizii care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public”.

…Bun. Atunci, pe cale de consecință logică, putem parafraza astfel afirmația dumneavoastră recentă: „Eu nu pot să fiu de acord cu ideea că decizia politică la care am un rol important – cea de încuviințare (de către Senat, unde sunt Președinte) a cererii de începere a urmăririi mele penale – e o decizie care ar putea să mă favorizeze în așa fel încât să-mi creeze o vulnerabilitate în spațiul public”.

Astfel, pentru a fi egal cu dumneavoastră, am convingerea că veți cere cu fermitate și apăsare discursivă ca cererea de încuviințare a începerii urmăririi penale să fie aprobată de către Senatul unde sunteți dumneavoastră Președinte. Altminteri, dacă Senatul respinge cererea, rezultă conform propriei logici că veți fi „vulnerabilizat în spațiul public”.

De asemenea, în interviul de marți, de la TVR, ați simțit chiar nevoia de a întări: „Percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: «Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!». Deci, acesta este motivul pentru care eu m-am opus și vă spun că și în continuare mă voi opune, mai ales în condițiile actuale. Cu atât mai mult în condițiile actuale nu pot să fiu de acord ca o astfel de decizie să se ia, pentru că voi fi acuzat că fac politică în interes propriu”.

Perfect, domnule Tăriceanu. Atunci, consecvent cu sine cum sunt convins că sunteți, veți cere să se voteze în favoarea încuviințării începerii urmăririi penale. Altfel, pentru a vă cita EXACT, în cazul în care Senatul respinge cererea, atunci „percepția în legătură cu o astfel de decizie ar fi defavorabilă: «Uite ce fac politicienii! Politicieni se scapă pe ei de justiție!»”. Sunt convins, domnule Tăriceanu, că veți face totul pentru a nu risca acea percepție îngrozitoare despre care vorbiți – anume că „v-ați scăpa pe dumneavoastră”… Sigur, percepția cu pricina nu e deloc a oamenilor care v-au votat, ci din contră, le aparține democraților diezului. Dar ce mai contează!? Important este să le demonstrați dumneavoastră democraților diezului că „nu vă scăpați pe dumneavoastră”. Foarte bine, zic. Atunci, multe „SUCCESURI”!”, scrie Liviu Pleșoianu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.