Plumb a fost una dintre cele mai infocate admiratoare ale lui Liviu Dragnea in perioada campaniei electorale. Ea a afirmat chiar, in timpul mitingului PSD de la Galati, ca Romania este „tara lui Liviu Dragnea”.
Victorie din închisoare pentru Dragnea în fața PNL. Ce sentință au dat judecătorii
Ultima Ora Politic

Liviu Dragnea nu mai are scăpare. Martorii din dosar au spus lucruri uluitoare

Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, un serviciu special dedicat membrilor devotați de partid după cum arată anchetele actuale, a fost din nou în discuții la Înalta Curte și Casație și Justiție, acolo unde a avut loc un alt termen în dosarul angajărilor fictive, scrie liberinteleroman.ro

Interogatoriul a vizat, în principal, faptul că două membre ale PSD aveau cartea de muncă la stat, deși ele lucrau pentru partid. Acest lucru a fost confirmat nu doar de către persoanele în cauză, ci și de cea care le era șefă la vremea respectivă, Floarea Alesu și de un alt angajat al casei de copii de la Teleorman, care le-a spus procurorilor că toți factorii de decizie ai instituției fuseseră avertizați că nu trebuie să fie prea curioși în privința programului de lucru al membrilor de partid.

Primul martor audiat la procesul de ieri a fost Valerica Neagu, pensionată din funcția de referent în cadrul Biroului de Resurse Umane al DGASPC Teleorman. ” Îmi mențin toate declarațiile. Toată direcția cunoștea situația celor două angajate, chiar și Șefu Olguța, care era director adjunct și era imposibil să nu știe. Cele două angajate veneau la direcție doar când se încasa salariul ori când aveau nevoie de adeverințe. Am aflat că ele nu veneau la serviciu pentru că lucrau la partid”, a declarat Valerica Neagu. Aceasta a avut și câteva probleme de memorie, spunând că nu își mai amintește exact ce a declarat în fața procurorului de caz, după ce președintele de ședință, judecătorul Lucia Rog, i-a recitit declarația anterioară.

La audiere a urmat Jenica Dumitru, fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din DGASPC Teleorman, cea care a avut, în toate fazele procesului, cele mai consistente declarații. ”Îmi mențin toate declarațiile date la DNA, inclusiv cele în calitate de inculpat, în faza de urmărire penală. Știam de situația celor două de la doamnele Valerica Neagu și Ioana Pește, care erau angajate la Resurse Umane. Lucram din 2002 din această instituție și auzisem vorbindu-se în instituție că cele două salariate nu vin la serviciu, dar informații mai precise le-am aflat din momentul numirii ca șef-serviciu. Floarea Alesu, directorul de atunci, mi-a spus că se cunoaște această situație la Consiliul Județean Teleorman. Nu este treaba mea! mi-a spus Floarea Alesu, fără a motiva în vreun fel. Toată lumea considera ca domnul președinte Dragnea știa de situație și, probabil, că era dispoziția dumnealui ca cele două să lucreze acolo. (…) O dată pe an se punea în discuție organigrama instituției, prilej cu care Floarea Alesu susținea că mergea și discuta cu domnul președinte al Consiliului Județean Teleorman și că acesta afirma că are cunoștință de această situație, fără a-mi da explicații”, declarat Jenica Dumitru.

Și Lucian Lazăr, cel care a făcut pontajul unor angajati la DGASPC Teleorman, știa despre situația celor două angajate fictiv. “Eu îi făceam pontajul Adrianei Botorogeanu. Dar nu și graficul de lucru, având în vedere că nu muncea în cadrul Centrului. Se știa că Botorogeanu nu lucrează efectiv la instituție, ci în altă parte. Din auzite, era vorba despre PSD Teleorman”, a spus Lucian Lazăr.

La proces au fost audiați, ca martori, și Silvia Oprescu, secretarul județului și Mircea Dumitrescu, fost administrator al județului. Liviu Dragnea, deși a cerut inițial să dea declarații și în această fază a procesului, a dus scutire de la medic, pe motiv că e bolnav. Totodată, acesta a cerut, prin cei doi avocați – Flavia Teodosiu și Marian Nazat, ca sentința de trei ani și jumătate primită în primă instanță să fie declarată nulă, motivarea fiind aceea că n-ar fi fost dată de un complet de judecători specializati pe fapte de corupție. Instanța a acordat un nou termen, pentru 15 aprilie, ora 11.00, punându-le în vedere procurorilor să aibă pregătite concluziile scrise.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.