Dragnea nu se poate angaja bucătar la grădiniță pentru ca are condamnare. Dar poate fi președintele Camerei Deputaților
Ultima Ora Politic

Liviu Dragnea, făcut praf de Biserica Catolică. ”N-am putut să mă internez ca să scap-ipocrizie”

Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, Francisc Doboş, scrie pe Facebook că are un proces, că nu a putut să se îmbolnăvească şi să se interneze în weekend ca să scape, postând apoi mai multe reflecţii despre ipocrizie.

Remarcile sale vin în contextul în care liderul PSD Liviu Dragnea trebuia să se prezinte luni la Înalta Curte, în procesul privind angajările fictive la Protecţia Copilului Teleorman, însă este internat în spital, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmănd că Drganea are dublă hernie de disc şi va rămâne internat pentru câteva zile.

„Am un proces azi. N-am putut să mă îmbolnăvesc şi să mă internez în weekend ca să scap. Oricum nu mi-ar fi folosit pentru că procesul meu e unul de conştiinţă. Voiam de fapt să vă/îmi (re)propun reflecţia despre ipocrizie de zilele trecute. Sigur prinde bine cuiva. În primul rând mie”, scrie Doboş pe pagina sa de Facebook.

ÎCCJ decide dacă admite contestația în anulare a Alinei Bica – Ce au solicitat procurorii

„Ipocrizia (încerc să o demasc mai întâi în mine). Să fim persoane, nu personaje”, continuă el.

Apoi citează şi o reflecţie făcută vinerea trecută de părintele Raniero Cantalamessa, preot şi teolog catolic, conform căruia ipocrizia “ne face să transformăm viaţa în teatru în care să recităm pentru o audienţă; să purtăm o mască, să încetăm să mai fim o persoană pentru a deveni un personaj”.

„Şi există o mare diferenţă între persoană şi personaj. Personajul înseamnă corupţia persoanei. Persoana este un chip, personajul este o mască. Persoana este nuditate radicală, personajul este tot îmbrăcăminte, tot machiaj. Persoana este autentică şi esenţială, personajul este ficţiune şi artificial. Persoana are convingeri, personajul joacă un scenariu”, citează Francisc Doboş.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.