Liviu Dragnea este dărâmat. Guvernul demarează acțiunea în forță. Orban confiscă tot. FOTO. VIDEO 5
Ultima Ora Politic

Liviu Dragnea este dărâmat. Guvernul demarează acțiunea în forță. Orban confiscă tot. FOTO. VIDEO

Guvernul Orban demarează o acțiune în forță la Insula Belina, pe care, Liviu Dragnea a luat-o de la Ministerul Mediului și a cedat-o Consiliului județean Teleorman, și care, a dat-o mai apoi, firmei Tel Drum, dosar în care fostul lider al PSD are calitatea de inculpat.

Ludovic Orban a anunțat încă de vineri că a semnat o Hotărâre de Guvern prin care Insula Belina va fi retrocedată Ministerului Mediului, iar ministrul Costel Alexe va merge personal acolo să evalueze situația.

„În momentul de față trebuie să vedem care sunt pașii după semnarea acestui proces verbal de preluare. Va trebui să înaintăm către OCPI Teleorman solicitarea de înregistrare și respectiv a dreptului de administrate pentru Agenția Națională Apele Române.

De asemenea va fi necesar să promovăm o acerere de radiere a tuturor mențiunilor privind contractele de închiriere înaintate de CJ Teleorman pentru Tel Drum și toți ceilalți apropiați ai lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea este dărâmat. Guvernul demarează acțiunea în forță. Orban confiscă tot. FOTO. VIDEO 6

În acest moment avem doar costuri pentru administrarea bunurilor, reparații curente, întreținerea lucrărilor hidrotehnice și asigurarea integrității construcțiilor.

În acest sens sunt necesare măsuri pentru aplicarea planurilor integrate de management cantitativ și calitativ a resurselor de apă pentru că asta ar fi trebuit să însemne tot ceea ce este astăzi complexul Belina.

Liviu Dragnea este dărâmat. Guvernul demarează acțiunea în forță. Orban confiscă tot. FOTO. VIDEO 7

Totodată vor trebui depuse diligențe pentru expertizarea construcțiilor ilegale în vederea, fie a obținerii autorizării acestora sau a înlăturării lor în cazul în care normele incidente nu permit autorizarea”, a spus Alexe.

Purtătorul de cuvânt al social-democraților din Timiș, Lucian Ursulețu, a decis să facă demisioneze din partidul condus

citește și

https://newsteam.ro/ultima-ora/imagini-in-premiera-din-oaza-de-relaxare-a-tel-drum-de-pe-insula-belina-unde-mergea-liviu-dragnea-la-pescuit

Ministrul Mediului a declarat că dacă acel complex nu va corespunde normelor legale în vigoare, se ia în calcul și demolarea clădirilor.

„În urma discuțiilor cu premierul Orban, ANAR va dispune fie la închiriere, fie să facem o Hotărâre de Guvern prin care să la schimbăm statutul și să aibă altă destinație.

Mâine (n.r. luni) voi ajunge în județul Teleorman și voi face o vizită și la Belina. Tot ce este ilegal acolo și nu corespunde reglementării și legislației de mediu în vigoare va fi dărâmat. Nu ne permitem ca în arii proteja sau pe bunurile ANAR să avem astfel de construcții care să nu aibă niciun fel de organizare care să corespundă Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor”.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.