Ultima oră. Dragnea, din nou la spital! Ștefănescu: Cred că va ajunge la operație...
Ultima Ora Politic

Liviu Dragnea, DISCURS IRONIC în Parlament. ”Noi, oamenii politici, să ne comportăm ca adevărați români”

Liviu Dragnea, DISCURS IRONIC în Parlament. ”Noi, oamenii politici, să ne comportăm ca adevărați români”

Liviu Dragnea a profitat de discursul său în cadrul celebrării Centenarului României din Parlament. Președintele PSD le-a transmis ironic oamenilor să se renunțe la războiul dintre români, și că evenimentul din cadrul Parlamentului European în care românii au votat împotriva României ar trebui să nu se mai repete.

Dragnea s-a referit la rezoluția adoptată la jumătatea acestei luni în Parlamentul European și care critica deterioarea statului de drept din România din cauza ofensivei susținute a PSD-ALDE împotriva independenței Justiției și a luptei anticorupție.

„Cred că este datoria noastră de a continua acest proces de a consolida poziţia ţării noastre în UE şi NATO. Avem obiective clare – adoptarea monedei euro, aderarea la spaţiul Schengen. (…) De asemenea, trebuie să asigurăm un rol activ pentru România în cadrul NATO, astfel încât să asigurăm relaţii puternice de securitate şi stabile. Toate aceste obiective reprezintă mize majore pentru România, iar noi, oamenii politici, avem datoria să ne comportăm ca adevăraţi români. Ne aflăm într-o competiţie permanentă, e firesc că aşa funcţionează democraţia. (…) Dar, din păcate, uneori mergem prea departe. Cred că în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor majore trebuie să fim în primul rând români (…), să fim patrioţi în ceea ce priveşte România (…), să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa, să stabilim împreună obiectivele pe care să le urmărim, să vorbim pe o singură voce. Să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat recent în Parlamentul European, când au fost români care au votat împotriva României. Trebuie să încetăm acest război între români şi români pe care îl ducem de prea multă vreme în afara ţării şi in interior. Vă asigur că nu asta vor cei care ne-au votat. (…) Separaţi putem fi frânţi, dar uniţi împreună putem însă a fi o forţă de nestăvilit şi să construim o Românie puternică în Europa şi în lume”, a susținut Liviu dragnea în plenul reunit al Parlamentului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.