Liviu Dragnea, amenințări dure după peștele stricat descoperit în hypermarketuri
Ultima Ora Politic

Liviu Dragnea, amenințări dure după ce a fost descoperit pește stricat în magazine

Inspectorii ANPC au găsit, la controalele făcute la hypermarketuri din zona Bucureşti – Ilfov, peşte păstrat la temperaturi necorespunzătoare, peşte alterat sau peşte afumat cu data limită de consum depăşită, confiscând 1,6 tone de marfă şi aplicând amenzi contravenţionale în valoare de 200.000 de lei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a explicat că prin Legea dublului standard așa ceva nu se va mai putea întâmpla, iar sancțiunile vor fi de o duritate maximă.

”Asta arată, din păcate, că ceea ce spun eu foarte mult timp și anume că în România se comercializează de către multinaționale hrană stricată. Începe să se dovedească că așa este. Eu am văzut niște poze și nu recomand tuturor să vadă acele imagini.

Ce fac aceste mari lanțuri de magazine? În Occident pun carne proaspătă, pește proaspăt, legume proaspete pentru că cei de acolo trebuie să mănânce sănătos și ce nu se vinde pun la congelat. Ulterior, caută piețe unde să le plaseze și de obicei găsesc în România. Ceea ce am aflat de curând este că respectiva carne trimisă în România este deja stricată când se trimite la noi. Noi nu mai acceptăm așa ceva. Vom adopta toate măsurile necesare, de o duritate maximă pentru ca toți cei care să pedepsească acest dublu standard. Sancțiunile vor fi 4% din cifra de afaceri, confiscarea mărfurilor și trebuie să avem și o sanțiune penală, pentru că este vorba despre sănătatea populației. Odată ce legea va fi adoptată pedepsele vor fi extrem de dure, nu-și vor mai permite să facă așa ceva (…) Spuneți-mi ce producător român își permite să vândă carne stricată în Germania? Păi îl iau cu duba direct acolo.”, a declarat Liviu Dragnea, la DC News Live.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii