Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială la Ateneul Român. Cine a fost desemnat politicianul anului
Ultima Ora Politic

LIVE. Ceremonia de deschidere a Președinției Consiliul UE preluată de România

LIVE. Ceremonia de deschidere a Președinției Consiliul UE preluată de România

La Ateneul Român au venit mare parte din invitații la ceremonia de deschidere a Președinției Consiliului UE preluată de România pe 1 ianuarie 2019. La eveniment participă Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Antonio Tajani și oficialii români.

Membrii Guvernului au venit aproape toți cu microbuzele. Doar Viorica Dăncilă a venit singură, într-o mașină. Femeile ministru au atras atenția prin ținutele deosebite, dar au fost și mulți internauți care le-au criticat, spunând că s-au îmbrăcat ca la nuntă. Carmen Dan și Ana Birchall au ieșit în evidență cel mai mult.

La Ateneul Român au ajuns invitații, printre primii numărându-se procurorul general Augustin Lazăr și Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților. De altfel, Iordache va ține discursul în locul lui Liviu Dragnea, acesta din urmă fiind în concediu.

Conform programului oficial, discursurile sunt susținute de:

Klaus Iohannis, președintele României

• Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului

• Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților

• Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European

• Donald Tusk, preşedintele Consiliului European

• Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene

• Viorica Dăncilă, prim-ministrul României

Și președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la Ateneul Român, cu o jumătate de oră înaintea începerii ceremoniei. Printre cei care au venit se află președintele PNL, Ludovic Orban, alături de senatorul liberal Alina Gorghiu, fostul președinte Emil Constantinescu, dar și foștii premieri Adrian Năstase, Victor Ponta și Dacian Cioloș.

Patriarhul Daniel a venit la Ateneul Român cu o dubă argintie.

Președinția rotativă a Consiliului UE preluată de România debutează cu o ceremonie de deschidere și un concert inaugural la Ateneul Român, unde sunt peste 800 de invitați.

De asemenea, vineri, Jean-Claude Juncker va avea întâlniri bilaterale cu președintele Klaus Iohannis și ulterior cu premierul Viorica Dăncilă. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferințe de presă.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.