Tomac face SUPER-SCANDAL: Românilor din Ungaria LI SE INTERZICE orice manifestare legată de CENTENAR
Ultima Ora Politic

Liderul PMP acuzații grave la adresa UDMR și PSD. ”O abordare sfidătoare, un tupeu de nepermis”

Liderul PMP acuzații grave la adresa UDMR și PSD. ”O abordare sfidătoare, un tupeu de nepermis”

Superimunitate a UDMR în legea de combatere a spălării banilor, așa cataloghează liderul PMP Eugen Tomac amendarea legii privind combaterea spălării banilor.

„Directivele europene sunt obligatorii și trebuie transpuse în legislația națională, iar România este dată în judecată de Comisia Europeană tocmai pentru că nu a făcut-o. Directiva Europeană 2015/849 privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului nu se regăsește astăzi în legislația românească.

Ieri, legea a fost retrimisă din plen la Comisia Jurudică la solicitarea PSD pentru a fi introdus un amendament cu privire la activitatea asociațiilor minorităților naționale, care, conform textului propus, nu vor fi vizate de legea privind spălarea banilor.

Deci, înțelegem că toate instituțiile, toți cetățenii români trebuie să respecte Directiva 2015/849, mai puțin UDMR și toate asociațiile comunității maghiare. Acestea, deși beneficiază de finanțări externe, nu trebuie să raporteze sursa acestora. Doar pentru că așa a decis clanul PSD.

O abordare sfidătoare, un tupeu de nepermis. Doar în mintea unor politicieni speriați poți întâlni o asemenea disperare.

UDMR este la guvernare de când s-a creat. De ce această panică spre a ascunde sursa finanțărilor?

Dacă aceasta lege va fi adoptată în forma cerută de UDMR, bineînțeles, o vom contesta la Curtea Constituțională. Nu se poate ca o Directivă să se aplice tuturor europenilor, mai puțin celor care vorbesc maghiara în România.

Este mult prea mult, opriți-vă! Nu vom accepta umilirea statului român!”, acuză Eugen Tomac.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.