Ludovic Orban, despre ”PROGRAMUL DE GUVERNARE” PSD-ALDE: ”E pentru infractorii condamnaţi”
Ultima Ora Politic

Liberalii stabilesc strategia față de Guvern. „Viorica Vasilica să plece”

Biroul Politic Național și grupurile parlamentare ale PNL se vor întâlni duminică pentru a stabili strategia partidului în noua sesiune parlamentară şi poziţionarea faţă de învestirea noului Guvern.

„Biroul Politic Executiv a luat decizia de a convoca duminică de la ora 17,00 reuniunea Biroului Politic Naţional împreună cu grupurile parlamentare ale partidului din camera Deputaţilor şi din Senat. Cu această ocazie vom stabili strategia PNL pe sesiunea parlamentară şi, de asemenea, poziţionarea în procedurile de învestire a noului Guvern care se pare că întârzie”, a declarat Orban la Parlament.

Președintele PNL, a menționat că liberalii vor purta discuţii cu toate grupurile parlamentare şi cu parlamentari individual pentru a-i convinge să nu voteze învestirea Guvernului Dăncilă. Deasemenea, şi-a exprimat speranţa că premierul desemnat Viorica Dăncilă va renunţa la funcţie, categorisind acțiunile PSD drept „ciolaniadă”.

„PSD nici măcar acum nu-şi dă seama ce consecinţe catastrofale are ciolaniada din PSD, respectiv bătaia pe portofolii ministeriale pentru instabilitatea politică a ţării. Am ajuns să avem cel mai slab leu de la instalarea Guvernului, inflaţia a luat-o la vale, preţurile cresc, Guvernul nu are resursele necesare în buget pentru a majora salariile şi veniturile oamenilor, în timpul acesta PSD se bate pentru ciolan, îşi scot ochii între ei care baron să-şi pună ministrul preferat în cine ştie ce ministere. Din acest motiv înţeleg că şi întârzie procedura de învestire a noului Guvern, nu că m-aş aştepta ca Viorica Vasilica să renunţe până la învestirea Guvernului, fiindcă sunt convins că nu o întreabă nimeni pe Viorica Vasilica pe cine acceptă ca ministru în Guvernul pe care urmează să-l conducă domnul Dragnea prin intermediul Vioricăi Vasilica. Este ruşinos şi penibil cam tot ce se întâmplă de la alegeri până astăzi”, a afirmat Orban.

Marți, PNL va prezenta și Cartea Neagră a Guvernării, ce va conține analiza critică a guvernelor PSD în primul an de guvernare. Ei speră ca astfel să se demonstreze „au făcut orice altceva decât ceea ce au promis în campania electorală şi decât ceea ce scrie în programul de guvernare”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.