Judecătorii îi dau lovitura Olguței Vasilescu. Pune în pericol pensiile românilor
Olguța Vasilescu a izbucnit la adresa opoziției. ”E simplu să arunci cu noroi”
Ultima Ora Politic

Lia Olguța Vasilescu dezinformează în presa străină. Ce zice despre relația PSD cu PES

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguţa Vasilescu, a transmis, vineri, o scrisoare către Bloomberg, după articolul postat de publicaţia străină în care se preciza că relaţiile dintre PSD şi PES au fost îngheţate din cauza nerespectării statului de drept, conform newsweek.ro

Lia Olguţa Vasilescu a răspuns publicaţiei străine, afirmând că acţiunile PSD au vizat redarea independenţei sistemului judiciar.

„Scriu pentru a corecta o eroare în articolul dumneavoastră din data de 11 aprilie, numit -Partidul de Guvernare din România a îngheţat relaţiile din PES din cauza justiţiei-, în care corespondentul dumneavoastră compară eforturile noastre privind reformele justiţiei cu cele din Polonia şi Ungaria. Articolul se referă la -încercările de a pune sub tăcere curţile de justiţie-. Noi nu am făcut acest lucru. Din contră, judecătorii noştri au dorit schimbări legislative care să le ofere mai multă independenţă, iar noi am fost de acord”, a transmis Lia Olguţa Vasilescu, citată de Mediafax.

Ea a adăugat că în ultimii ani aproape jumătate din magistraţi au fost intimidaţi, fiind anchetaţi.

„Pentru mulţi ani, a fost un secret ştiut în România că serviciile noastre de securitate îşi exercitau influenţa în cadrul sistemului judiciar, vizând procurori şi judecători pentru a obţine condamnările şi sentinţele dorite. La un moment dat în ultimii ani, aproape jumătate din magistratură, atât judecători cât şi procurori, au fost vizaţi de investigaţii, majoritatea păstrate deschise pentru intimidare şi constrângere”, a mai spus Vasilescu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat, de asemenea, că măsurile luate de guvern au fost bine-primite de sistemul judiciar din România.

„Am vrut să lămuresc acest lucru. Măsurile pe care noi le-am introdus au fost bine-primite de sistemul judiciar. Departe de -punerea sub tăcere- a curţilor de justiţie, noi ne-am dorit să eliminăm orice ingerinţă politică sau de alt fel, creând modalităţi de verificare şi echilibru în sistemul judiciar, pentru a-i oferi cu adevărat independenţă”, se mai arată în scrisoarea transmisă publicaţiei străine.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.