Klaus Iohannis, reacție incendiară la candidatura lui Dragnea la prezidențiale. ”Asta ne mai lipsea”
Ultima Ora Politic

Legea offshore nu mai intră în dezbatere. Liviu Dragnea AMÂNĂ cererea lui Iohannis

Legea offshore nu mai intră în dezbatere. Liviu Dragnea AMÂNĂ cererea lui Iohannis

Proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore, aflat la reexaminare la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, trebuia să intre marţi în dezbaterea Comisiilor pentru industrii, buget şi administraţie din Camera Deputaţilor. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, dezbaterile fiind amânate pe săptămâna viitoare.

„Am vorbit cu preşedintele Liviu Dragnea şi, pentru că avantajul României obţinut în iulie în urma formei finale aprobate de Camera Deputaţilor, trebuie menţinut, legea nu va fi supusă analizei comisiilor astăzi, urmând să vedem avantajele pe care trebuie să le conserve statul român. Azi colectăm amendamentele şi vom avea o săptămână pentru o analiză foarte atentă, cu un singur obiectiv – menţinerea avantajelor pentru România. Forma adoptată în iulie credem că a fost una bună”, a declarat Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

Proiectul a fost adoptat luni de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 81 voturi „pentru”, nouă ‘împotrivă’ (USR) şi 15 abţineri, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Potrivit Agerpres, principalele amendamente adoptate în Senat, propuse de PSD, se referă la posibilitatea ca investitorii să-şi deducă banii din investiţia făcută. Astfel, conform celor stabilite la Senat, investitorul poate să-şi deducă maximum 60% din valoarea veniturilor suplimentare.

Proiectul de lege stabileşte unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol şi de abandonare, precum şi a lucrărilor la sonde aferente operaţiunilor petroliere, desfăşurate de titularii de acorduri petroliere cu privire la perimetrele petroliere offshore, în conformitate cu prevederile acordurilor petroliere încheiate între titulari şi ANRM.

Vinerea trecută, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara că nu a „cedat” faţă de cele decise în sesiunea parlamentară trecută.

„Nu am cedat faţă de ceea ce am hotărât împreună în sesiunea trecută cu privire la condiţiile puse în acea lege, condiţii avantajoase pentru statul român şi condiţii acceptabile pentru cei care investesc, pentru că, dacă nu sunt acceptabile, nu investeşte nimeni”, afirma Dragnea.

Legea offshore a fost adoptată în sesiunea trecută de Parlament, iar preşedintele Klaus Iohannis a trimis-o la Parlament spre reexaminare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii