Coaliția PSD-ALDE scârțâie puternic. Vosganian a plecat valvârtej de la o întrunire social-democrată
Varujan Vosganian îl face praf pe Meleșcanu. Se descotorosește de el
Ultima Ora Politic

Legea offshore în DEZBATERE. ALDE AVERTIZEAZĂ. ”Nu manipulări și acuzații aruncate la comandă”

Legea offshore în DEZBATERE. ALDE AVERTIZEAZĂ. ”Nu manipulări și acuzații aruncate la comandă”

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, vineri, referitor la Legea offshore, că este nevoie să avem o dezbatere echilibrată, cu argumente și cu cifre în Parlament și a avertizat că parlamentarii partidului nu vor fi intimidați de manipulări, scrie Mediafax.

”Legea offshore poate oferi o oportunitate pentru România să devină un lider pe piața energetică din Europa și să obțină resursele necesare la buget care să permită dezvoltarea unor proiecte de investiții pe termen mediu și lung. ALDE vrea o lege care să ne permită să atingem aceste obiective; dar pentru asta este nevoie să avem o dezbatere echilibrată, cu argumente și cu cifre în Parlament, nu manipulări și acuzații aruncate la comandă”, a scris pe Facebook Varujan Vosganian.

El a mai afirmat că ALDE susține o împărțire a profitului 50%-50%.

”Din punctul nostru de vedere, modelul promovat de alte țări europene precum Olanda, Marea Britanie sau Norvegia ar trebui aplicat și în România, în așa fel încât să avem ca obiectiv o împărțire a profiturilor 50%-50%. Este varianta corectă atât pentru statul român, cât și pentru investitori. Modelul a fost posibil în aceste state europene și le-a oferit resurse pentru dezvoltare; și este posibil și dezirabil și în România. O asemenea împărțire a profiturilor susține interesul României și încurajează investitorii să își dezvolte activitatea de explorare și, ulterior, de exploatare”, a adăugat vicepreședintele ALDE.

În opinia lui, Parlamentul trebuie să promoveze o lege care să facă posibilă existența avem unui parteneriat corect cu aceste companii care vin și investesc.

”Mai sunt persoane care aruncă manipulări pe piață și acționează fără a cunoaște toate elementele. Cei care vin acum cu tot felul de dezinformări și acuzații nu fac altceva decât să facă jocurile opoziției, care încearcă să blocheze orice ar merge bine în țară. Vreau să îi asigur pe toți că ALDE nu va fi intimidat de acest exercițiu de manipulare. Din contră, suntem determinați să susținem în Parlament punctul de vedere corect pentru România, așa cum am făcut-o din startul dezbaterii”, a avertizat Vosganian.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.