Laura Codruța Kovesi dă lovitura. Mișcare de ultimă oră a fostei șefe a DNA 1
Ultima Ora Breaking News Externe Justiție Politic Prezidențiale 2019

Laura Codruța Kovesi dă lovitura. Mișcare de ultimă oră a fostei șefe a DNA

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi se află pe prima poziție pentru fotoliul de Procuror general european.

Kovesi va afla dacî va fi sua nu șefa procurorilor europeni după ce, noul Parlament european se va întruni după alegerile din luma mai.

Între timp Kovesi a primit o ofertă de a deveni Procuror Șef în Republica Moldova.

”Categoric şi chiar am vorbit, am avut o întâlnire cu domnul consilier al preşedintelui pe politică externă, domnul minustru Aurescu în care, evident, am solicitat să se examineze, chiar în regim prioritar, asistenţa românească pe domeniul Justiţiei.

Fiindcă aici e domeniul prioritar acum, în perioada asta temporară de colaborare politică. Îi dorim doamnei Kovesi să reuşească la Bruxelles, dar dacă nu reuşeşte, să ştiţi că cu braţele deschise, frăteşte, o aşteptăm la Chişinău şi nu doar pe ea, dar şi echipa care ar putea s-o însoţească şi sperăm mult să reuşim.

S-au făcut propunerile legislative care să permită acest lucru, chiar dacă n-au cetăţenia Republici Moldova, dar nu-i o problemă, că am putea să-i oferim această cetăţenie în câteva zile. Să fie consilier sau să aibă o poziţie de decizie? Să fie procuror general al Republicii Moldova. Sunt adeptul ferm al acestui lucru, cu atât mai mult cu cât o cunosc personal pe perioada când am fost ambasador şi am colaborat foarte bine. Dar i-aţi făcut această propunere? Ştiu că doamna prim-ministru Sandu a adresat mesaje, vedem acum, în funcţie şi de doleanţa şi de disponibilitatea ei. A fost o doleanţă a noastră, vedem şi cum va reacţiona doamna Kovesi.

Sperăm mult să dea un mesaj pozitiv. Apoi,să continuăm proiectele strategice de avengură. Gazoductul trebuie accelerat. În toamnă expiră contractul cu ruşii, cu Gazpromul. Şi Transgazul aş sugera să fie mai ferm şi mai consecvent în a finaliza proiectul. Fiindcă Gazoductul ne deschide calea spre libertate, spre Europa.

E un obiectiv strategic pe care cred că România, România s-a străduit, cunosc, dar acum e necesar să accelerăm neapărat, inclusiv şi interconectarea electrică, cu care trebuie să avansăm. S-au făcut paşi dar trebuie să trecem la acţiuni concrete, la acţiuni foarte, foarte concrete şi guvernrul doamnei Maia Sandu este total disponibil şi deschis ca să accelerăm. Aveţi dialog cu autorităţile din România?”, a spus ambasadorul Republicii Moldova la București, Iuirie Reniță, pentru adevărul.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.