Fiecărui român i se FURĂ o treime din PENSIE! Vezi calculele. NOUA LEGE nu rezolvă PROBLEMA
Laudă marca PSD: Majorarea pensiilor, o realizare elocventă a Guvernului
Ultima Ora Politic

Viziunea PSD: Majorarea pensiilor, o realizare elocventă a Guvernului

 Pentru cei peste cinci milioane de pensionari ai României, toamna a debutat cu o nouă majorare a pensiilor, operațională începând cu 1 septembrie, grație eforturilor Guvernului și a parlamentarilor PSD. Acest fapt este o realizare incontestabilă, creșterea pensiilor românilor fiind un demers aplicat în ciuda eforturilor opoziției de a anula majorările prevăzute în Programul de guvernare PSD.

În consecință, de la 1 septembrie, valoarea punctului de pensie este de 1.265 lei, fapt ce reprezintă o creștere netă cu 15% față de ultima majorare. Demn de reamintit este faptul că, raportat la data de 31 decembrie 2015, valoarea punctului de pensie a înregistrat o creștere cu 32,5%, în intervalul 2016-2018, iar acum a ajuns la 36%, după majorarea de zilele trecute! Aceasta înseamnă că Executivul și majoritatea parlamentară PSD și-au făcut cu prisosință datoria față de pensionarii români, mai ales că tot de acum a crescut și cuantumul pensiei minime. Astfel, pensia minimă a crescut cu 76% de la începutul guvernării PSD, respectiv de la 400 lei în 2016, la 704 lei în prezent.

În conformitate cu Programul de guvernare, valoarea prognozată a punctului de pensie pentru perioada 2020 – 2021 va fi de 1.775 lei, de la data de 1 septembrie 2020, și ulterior va ajunge la 1.875 lei, de la la 1 septembrie 2021.

În cei doi ani și jumătate de când se află la guvernare, PSD a reușit să dubleze salariul mediu net pe economie, să crească exponențial pensiile, salariile și alocațiile copiilor, precum și indemnizațiile persoanelor defavorizate, reușind majorări importante ale veniturilor absolut tuturor categoriilor populației. Vorbim despre o strategie guvernamentală aplicată în scopul creșterii bunăstării cetățenilor României, care în mod evident resimt în propriile buzunare măsurile de susținere a creșterii calității vieții.

Nu a fost deloc ușor pentru PSD să inițieze și să concretizeze aceste măsuri generale de susținere a nivelului de trai al românilor, într-o perioadă delicată din punct de vedere politic și cu o opoziție care nu a dorit în niciun moment să conlucreze și să acționeze constructiv pentru ca populația țării să o ducă mai bine! Sunt bucuroasă pentru că am reușit să bifăm punctele din Programul de guvernare destinate îmbunătățirii vieții de zi cu zi a românilor, și în special a pensionarilor, care au primit astfel, în sfârșit, respectul și demnitatea ce li se cuveneau de foarte mult timp!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Cristina Burciu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii