Loți Boloni, omul care l-a descoperit pe CR 7, ignorat de români
Loți Boloni, omul care l-a descoperit pe CR 7, ignorat de români
Exclusiv Sport Ultima Ora

Ladislau Boloni, a împlinit 70 de ani. NIMENI din România nu i-a transmis un mesaj de felicitare. Premierul Ungariei, Viktor Orban i-a trimis o scrisoare

Ladislau  Boloni, unul dintre cei mai mari jucători și antrenori din istoria fotbalului românesc, primul fotbalist român cu 100 de selecții sub tricolor, a împlinit 70 de ani.

”Loți” Boloni, a fost uitat de către toți oamenii din fotbalul românesc, nimeni nu i-a transmis un mesaj de,”La Mulți Ani”.

În schimb, premierul Ungariei, Victor Orban, i-a trimis la Nancy, o scrisoare legendarului, fotbalist român.

Boloni are 102 selecții pentru naționala României, fiind căpitan de 23 de ori. El este autorul unui gol emblematic în meciul câștigat în 1983 cu 1-0 contra Italiei, campioana mondială la acel moment. Mai mult, Boloni a câștigat alături de Steaua Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei în 1986.

Boloni a antrenat și selecționata de fotbal a României în perioada 2000 – 2001, precum și echipe de tradiție precum Sporting Lisabona (unde l-a promovat pe Cristiano Ronaldo) sau Standard Liege.

„Stimate maestru! Dacă există vreo carte despre fotbal care ar putea candida la cele mai aşteptate opere din ultimii ani, atunci aceea a dumneavoastră face parte cu siguranţă din această categorie.

Permiteţi-mi ca, alăturându-mă rudelor, prietenilor şi susţinătorilor dvs care vă felicită de ziua dvs de naştere să vă felicit şi să vă doresc multă sănătate şi multe succese în activitatea de antrenor. La mulţi ani!”, a scris premierul Ungariei.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, mesaj pentru Boloni
Premierul Ungariei, Viktor Orban, mesaj pentru Boloni

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.