Klaus Iohannis se întâlnește cu ambasadorii și consulii români. Problema Diasporei pe agenda discuțiilor
Iohannis le mai dă o lovitură Danei Gîrbovan și Liei Savonea
Ultima Ora Politic Social

Klaus Iohannis vrea să aducă rețeaua 5G prin compania chineză Huawei

Președintele Klaus Iohannis ia în considerare convocarea unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT) pentru a discuta despre permiterea accesului companiei chineze Huawei la licitaţia pentru frecvenţele necesare rețelelor de tip 5G.

Șeful statului a declarat, într-o discuție informală cu presa, că ar trebui să discute în CSAT despre permiterea accesului companiei chineze Huawei la licitația pentru frecvențele care vor fi utilizate în rețelele de tip 5G.

„La noi încă nu sunt suficient de îngrijorați privind Huawei și 5G”, a spus Klaus Iohannis.

România intenţionează să lanseze în al patrulea trimetru al acestui an o licitaţie privind frecvenţele necesare pentru reţelele de tip 5G, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, citat de agenţia Bloomberg.

Licitaţia va fi deschisă tuturor companiilor, inclusiv celor care utilizează echipamente ale grupului chinez Huawei Technologies Co., a afirmat Alexandru Petrescu.

Compania Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este monitorizată atent în Occident din cauza relaţiilor cu instituţiile guvernamentale din China. Statele Unite acuză că echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activităţi de spionaj. Washingtonul îndeamnă ţările aliate să nu accepte echipamente Huawei în reţelele 5G.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.