VIDEO. Klaus Iohannis mesaj înainte de votul pentru investitura Guvernului Ludovic Orban. ”Sunt mândru”
Klaus Iohannis face marele anunț. Când își va depune candidatura la prezidențiale
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis validat oficial de Curtea Constituțională ca președinte al României

Klaus Iohannis a afirmat, joi, la primirea oficială a mandatului de președinte al României, că primul său mandat de președinte al României a fost unul plin de provocări, însă prin acțiunile sale s-a opus „tendințelor regresive” pe care le-a considerat un pericol pentru democrație.

„Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat de președinte reprezintă pentru mine o onoare deosebită și în același timp o mare responsabilitate. Primul meu mandat de președinte, care se va încheia oficial în foarte scurt timp a fost unul plin de provocări. Timp de cinci ani am rămas permanent conectat la problemele reale ale societății, iar prin acțiunile mele m-am opus cu fermitate acelor tendințe regresive, pe care le-am considerat un real pericol pentru democrație”, a spus Klaus Iohannis, la ședința CCR pentru validarea mandatului său de președinte.

Șeful statului a adăugat că e imperativ necesar ca statul să acționeze în beneficiul națiunii române.

„ Ne aflăm la 30 de ani de la momentul în care românii au decis să își proiecteze viitorul în democrație, iar construcția constituțională a răspuns acestui deziderat, instituind mecanisme de protecție a drepturilor și libertăților fundamentale și de bună funcționare a autorităților statului. Este imperativ ca actorii statali care însuflețesc această construcție să acționeze în beneficiul națiunii române”, a subliniat Iohannis.

Klaus Iohannis a participat, joi, la ședința solemnă a CCR pentru validarea celui de-al doilea mandat de președinte al său. Șeful statului este însoțit de premierul Ludovic Orban și de toți membrii Guvernului.

„Cu unanimitate de voturi, CCR, în numele legii hotărăște: Validează alegerea domnului Klaus Werner Iohannis în funcția de președinte al României”, a spus Valer președintele CCR, Dorneanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.