Klaus Iohannis, primirea delegației Grupului Atlantis 1
Iohannis
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis, primirea delegației Grupului Atlantis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit joi, 3 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, delegația Grupului Atlantis.

Discuţiile au vizat prezentarea obiectivelor și activităților pe termen scurt ale grupului. Opiniile exprimate în cadrul reuniunii au pus în evidenţă viziunea comună privind necesitatea oferirii unei educații de calitate tuturor și au creat premisele unor colaborări viitoare.

Președintele României a reiterat importanța educației pentru un viitor sustenabil al societății românești și a salutat dorința Grupului Atlantis de a sprijini România în demersul de îmbunătățire a formării cadrelor didactice și a creșterii calității procesului educațional, subliniind în acest sens importanța Proiectului „România Educată”, ale cărui rezultate se află în dezbatere publică.

Reprezentanții Grupului Atlantis au lansat invitația ca Președintele României să devină un susținător global al educației, din prisma experienței sale și a eforturilor deja depuse în acest domeniu.

Membrii Grupului Atlantis sunt foști miniștri ai educației și șefi de state, care întreprind demersuri pentru a răspunde principalelor provocări privind educația, la nivel global, și pentru a sprijini noile generații de lideri și decidenți în domeniul politicilor educaționale. Grupul a fost creat de către Fundația Varkey cu misiunea de a contribui la îmbunătățirea standardelor educaționale pentru copiii din categorii sociale dezavantajate, prin creșterea capacității de predare la nivel global. Modalitatea de a atinge acest deziderat reprezintă tema principală a discuțiilor membrilor Grupului Atlantis, reuniți la București în perioada 2-4 octombrie a.c.

Din delegația Grupului Atlantis prezentă la întâlnirea cu Președintele Klaus Iohannis au făcut parte E.S. doamna Rosalia Arteaga (Ecuador), domnul Remus Pricopie (România), domnul Jozef (Jo) Ritzen (Olanda), doamna Claudia Costin (Brazilia), domnul David Coltart (Zimbabwe), domnul Armin Luistro (Filipine), doamna Hekia Parata (Noua Zeelandă), domnul Srdjan Verbic (Serbia), domnul Sabri Saidam (Palestina), domnul George Werner (Liberia), doamna Nicole Lui (Executive Director, Varkey Foundation) și domnul Nicholas Piachaud (Policy and Advocacy Manager, Varkey Foundation).

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii