Exclusiv. Au mințit bătrânii. PSD nu a indexat pensiile doi ani la rând, în mod ilegal. Cazul se află la Curtea Constituțională
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis, participare la Summitul Formatului București 9

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa, joi, 28 februarie a.c., la Summitul Formatului București 9 (B9), care va avea loc la Košice, Republica Slovacă. La eveniment vor participa șefii de stat din Republica Bulgaria, Republica Cehă, Republica Estonia, Ungaria, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polonă și Republica Slovacă, precum și Secretarul General al NATO.

Vor fi abordate teme majore aflate în prezent pe agenda NATO, cu accent pe situația de securitate din vecinătatea Alianței, inclusiv în regiunea Mării Negre, respectiv pe combaterea amenințărilor hibride și consolidării rezilienței, în actualul context internațional. De asemenea, consolidarea prezenței aliate înaintate, sprijinul pentru partenerii estici și pentru cei din regiunea Balcanilor de Vest vor ocupa un loc important în cadrul discuțiilor.

La finalul reuniunii, va fi adoptată o declarație comună, care va evidenția evaluările și obiectivele comune ale statelor participante la acest format, inclusiv în pregătirea următorului Summit aliat, preconizat pentru finalul acestui an.

Formatul București (B9) a fost lansat la inițiativa Președinților României și Poloniei. Primul Summit al Formatului a avut loc în noiembrie 2015, la București, iar al doilea Summit la Varșovia, în iunie 2018. Formatul B9 este o platformă deosebit de utilă pentru aprofundarea dialogului și cooperării între aliații de pe Flancul Estic al NATO, în vederea articulării contribuției specifice a acestora la procesele în derulare din cadrul Alianței, în deplină concordanță cu principiile solidarității și indivizibilității securității tuturor statelor membre NATO.

Reuniunea din acest an are loc într-un context special, în 2019 fiind marcați 70 de ani de la c

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.