Preşedintele Iohannis se va consulta cu partidele, marți, pentru punerea în aplicare a referendumului
Ultima oră. Noii miniștri au depus jurămintele
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis, PARTICIPARE la semnarea Tratatutului de cooperare și integrare franco-german

Klaus Iohannis, PARTICIPARE la semnarea Tratatutului de cooperare și integrare franco-german

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi, la Aachen, în Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, la invitaţia cancelarului german Angela Merkel şi a omologului său francez, Emmanuel Macron.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia semnării tratatului de către preşedintele francez şi cancelarul german va avea loc în Sala Încoronării a Primăriei oraşului Aachen, iar cu acest prilej preşedintele Klaus Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, va susţine o alocuţiune. La ceremonie vor mai participa preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Tratatul bilateral de la Aachen are ca fundament politic şi juridic Tratatul franco-german de la Elysée, din 1963, care a pus bazele reconcilierii istorice dintre Germania şi Franţa, şi va urmări adaptarea relaţiilor dintre cele două state la provocările secolului XXI, cu accent pe sporirea coeziunii acţiunii celor două state la nivel european.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.