Programul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Timișoara
Ultima Ora Politic Social

Klaus Iohannis NEMULȚUMIT de sistemul de învățământ. ”Este învechit, cu o mulțime de idei incoerente”

Klaus Iohannis NEMULȚUMIT de sistemul de învățământ. ”Este învechit, cu o mulțime de idei incoerente”

Iohannis critică dur sistemul de învățământ actual. ”Este învechit, cu o mulțime de idei incoerente care ajung, culmea, de multe ori, inițiative legislative sau ordonanțe”, a spus președintele, în cadrul evenimentului de lansare a prototipului casei solare EFdeN.

Șeful statului a atras atenția că fondul de locuințe pe care îl are România în acest moment are un standard foarte scăzut, raportat la normele europene.

‘Modernizarea României depinde de menținerea stabilității economice, care să permită promovarea unei societăți bazate pe cunoaștere, capabilă să exploateze inteligent și sustenabil provocările tehnologice ale viitorului. Economia bazată pe tehnologie și industrii creative este viitorul lumii dezvoltate, din care și noi, românii, dorim să facem parte.

De aceea, am tot repetat că avem nevoie de o Românie educată, o Românie în care numărul copiilor care fac performanță crește, în timp ce dezvoltarea sistemului de învățământ se bazează pe strategii bine gândite’, a spus președintele în cadrul evenimentului.

Șeful statului a menționat că ceea ce a descris este dorința sa, iar ‘ceea ce avem este un sistem învechit, cu o mulțime de idei incoerente care ajung, culmea, de multe ori, să devină inițiative legislative sau ordonanțe’.

Potrivit lui Klaus Iohannis, inovația în domeniul construcțiilor este una deosebit de importantă pentru România

‘Din nefericire, fondul de locuințe pe care îl avem în acest moment are un standard foarte scăzut, raportat la normele europene. Avem de departe cele mai mici locuințe din Uniunea Europeană, iar cele mai multe nu sunt eficiente deloc din punct de vedere energetic. Tehnologia ne oferă oportunitatea de a găsi soluții care să asigure confort și, în același timp, să reducă semnificativ consumul de energie’, a mai spus președintele României.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.