FOTO. PRIMA DOAMNĂ A FĂCUT SENZAȚIE LA PARIS. CUM S-A ÎMBRĂCAT CARMEN IOHANNIS
Klaus Iohannis, mulțumiri la adresa lui Emmanuel Macron pentru susținerea lui Kovesi
Ultima Ora Justiție Politic

Klaus Iohannis, mulțumiri la adresa lui Emmanuel Macron pentru susținerea lui Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că desemnarea Laurei Codruţa Kovesi drept procuror-şef european este o reuşită, adăugând că i-a mulţumit omologului său francez, Emmanuel Macron, pentru implicarea în procedura de alegere a acesteia, conform agerpres.ro

„Este foarte importantă (desemnarea – n.r.). Este o reuşită care este evident şi pentru doamna Kovesi semnificativă, dar este şi pentru România semnificativă. Un procuror din România este şef peste noua instituţie europeană. Acum avem o persoană care conduce o instituţie europeană. (…) Cu preşedintele francez, Macron, am avut o discuţie foarte bună. Am ţinut să-i mulţumesc pentru implicarea deosebită şi de succes în procedura de desemnare şi alegere a procurorului european, doamna Kovesi, şi am discutat pe marginea formării Comisiei, fiindcă şi Franţa are un parcurs mai complicat. Aici a fost un schimb de opinii”, a afirmat Iohannis, înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

El a precizat că nu a avut o întâlnire cu Kovesi la Bruxelles.

De asemenea, Iohannis a menţionat că nu a discutat despre un calendar privind desemnarea comisarilor europeni cu omologul său francez.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.