Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe șeful Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție
Klaus Iohannis a semnat. Ce decrete a acceptat Președintele
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis, MESAJ DE CONDOLEANȚE transmis lui Donald Trump

Klaus Iohannis, MESAJ DE CONDOLEANȚE transmis lui Donald Trump

Mesaj de condoleanțe transmis Președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în urma trecerii în neființă a celui de-al 41-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii, George H. W. Bush

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 1 decembrie a.c., un mesaj de condoleanțe Președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în urma trecerii în neființă a celui de-al 41-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii, George H. W. Bush.

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea în neființă a celui de-al 41-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii, Onorabilul George H. W. Bush. În aceste momente grele, adresez condoleanțe dumneavoastră, familiei îndurerate și întregii națiuni americane, care a pierdut un mare lider și un adevărat om de stat.

Președintele George H. W. Bush a lăsat o moștenire politică deosebit de valoroasă, inclusiv pentru Europa de Est și România, influențând în mod capital destinele țărilor care făceau parte din blocul sovietic. Prin viziunea sa curajoasă și angajamentul său politic a contribuit decisiv la încetarea Războiului Rece și a determinat transformări democratice radicale în Europa de Est. Datorită eforturilor sale neobosite, România, alături de celelalte state din blocul sovietic, și-a regăsit libertatea și și-a început drumul pe calea integrării europene și euro-atlantice, revenind în familia de valori căreia îi aparținea în mod natural.”,  se arată în mesajul Președintelui României.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, totodată, că Președintele George H. W. Bush a fost un bun prieten al țării noastre, punând bazele a ceea ce peste ani urma să se transforme într-un Parteneriat Strategic profund și valoros între Statele Unite ale Americii și România.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.