Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe șeful Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție
Klaus Iohannis a semnat. Ce decrete a acceptat Președintele
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe în urma tragicului accident aviatic din Etiopia

Mesaje de condoleanțe transmise de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în urma tragicului accident aviatic din data de 10 martie

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a adresat un mesaj de condoleanțe Președintelui Republicii Federale Democratice a Etiopiei, doamna Sahle-Work Zewde.

„Am aflat cu întristare despre tragicul accident aviatic din data de 10 martie şi doresc să vă transmit compasiunea mea și a poporului român pentru numeroasele pierderi de vieţi omeneşti. În acest moment dureros, doresc să exprim solidaritatea deplină a României cu poporul etiopian.”, se arată în mesajul Președintelui României.

De asemenea, având în vedere că peste 20 de angajați ai Organizației Națiunilor Unite și-au pierdut viața în urma acestui accident, Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe Secretarului General al ONU, domnul António Guterres.

„Profesioniștii dedicați ai ONU, provenind din toate colțurile lumii, și-au pierdut viața în exercitarea misiunii lor, în slujba multilateralismului și a binelui nostru comun.”, se arată în mesajul transmis Secretarului General António Guterres.

Preşedintele României a adresat, totodată, condoleanțe familiilor victimelor și celor apropiați acestora.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.