Klaus Iohannis intervenție în urma creșterii numărului de infectări cu CORONAVIRUS! Mesaj dur pentru PSD
Klaus Iohannis intervenție în urma creșterii numărului de infectări cu CORONAVIRUS! Mesaj dur pentru PSD
Ultima Ora Politic

VIDEO! Klaus Iohannis intervenție în urma creșterii numărului de infectări cu CORONAVIRUS! Mesaj dur pentru PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a transmis Parlamentului informarea privind starea de urgenţă instituită pe întreg teritoriu al României, prin decretele din 16 martie şi 14 aprilie. 

”Ţin să menţionez una dintre marile probleme cu care ne-am confruntat, şi anume lipsa unei legislaţii coerente şi bine gândite. Am fost nevoiţi să gestionăm această pandemie cu legi slabe şi sumar croite, astfel că a trebuit să ajustăm din mers şi legislaţia. În viaţa unui stat există măsuri excepţionale care impun măsuri excepţionale.

Fără îndoială regimul stării de urgenţă a fost gândit de legiutor astfel încât să asigure un răspuns prompt. Tocmai pentru acest motiv cadrul legislativ trebuie regândit şi aliniat cu Constituţia.

Prin Constituţie, în situaţii de criză sanitară statul e obligat să ia măsuri pentru asigurarea sănătăţii publice. În realizarea acestei obligaţii, autorităţile statului trebuie să asigure un echilibru”, aafirmat Iohannis.

El a făcut un apel la colaborare loială între instituţiile statului.

”Fac un apel la colaborare loială între instituţiile fundamentele ale statului. Acum nu e momentul disputelor politice şi al orgoliilor. Interesul faţă de cetăţeni trebuie să fie mai sus decât orice. În astfel de momente de cumpănă, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălţimea funcţiilor deţinute.

România şi românii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, unele subsumate campaniei, ci de găsirea soluţiilor cele mai bune pentru societate. E nevoie ca împreună, uniţi, autorităţi, politicieni, jurnalişti, dincolo de diferenţele care ne despart, să transmitem un mesaj comun de unitate.

Virusul nu dispare de la sine prin simpla negare a lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent măsurile care să protejeze oamenii”, a afirmat preşedintele.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 9 iulie 2020

El a precizat că autorităţile au soluţii pentru a ne relua vieţile cât mai aproape de normalitate, însă ţine de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să reuşim acest lucru.”Sănătatea noastră a tuturor ţine şi de conştiinţa fiecăruia. Să purtăm mască, să ne spălăm pe mâini şi să menţinem distanţarea – asta ne spun medicii”, a punctat Iohannis.”Suntem o naţiune puternică şi putem să trecem cu bine şi peste această perioadă”, a conchis Klaus Iohannis.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii