Klaus Iohannis dă lovitura decisivă. Judecătorii au luat decizia
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis, ÎNTÂLNIRE cu un reprezentant german. Discuții despre IMIGRANȚI

Klaus Iohannis, ÎNTÂLNIRE cu un reprezentant german. Discuții despre IMIGRANȚI

Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a Însărcinatului Guvernului Federal german pentru imigranți de origine germană și minorități naționale, domnul Bernd Fabritius

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit vineri, 23 noiembrie a.c., pe Însărcinatul Guvernului Federal german pentru imigranți de origine germană și minorități naționale, domnul Bernd Fabritius.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte legate de relația bilaterală dintre România și Germania, în special în ceea ce privește comunitatea germană din România și cea română din Germania, dar și aspecte legate de agenda europeană, în contextul pregătirilor pentru preluarea de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Președintele României a evidențiat relația bilaterală specială dintre cele două țări, definită de puternice legături interumane, de o cooperare economică și politică substanțiale. Președintele Klaus Iohannis a evocat convingerea sa fermă că minoritatea germană din România, alături de diaspora română din Germania și de etnicii germani originari din România, reprezintă un puternic liant între cele două țări, precum și un catalizator al cooperării bilaterale și la nivel european.

Președintele României și Însărcinatul Guvernului Federal german au evidențiat rolul semnificativ al minorității germane la formarea statului român modern, aceasta fiind întotdeauna un partener loial și de încredere, precum și un factor pozitiv pentru dezvoltarea relațiilor româno-germane. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a arătat că România reprezintă un model de bune practici în domeniul protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.

Oficialul german a apreciat, la rândul său, buna colaborare româno-germană în promovarea drepturilor persoanelor aparținând minorității germane din România și a evidențiat importanța promovării, în continuare, a unei politici cuprinzătoare în domeniul minorităților, inclusiv pe durata mandatului României de Președinție a Consiliului UE.

Însărcinatul Guvernului Federal german a prezentat pe scurt, în acest context, activitatea Comisiei Interguvernamentale România-Germania pentru Etnicii Germani din România, care reprezintă un factor important în consolidarea cooperării bilaterale și a subliniat rolul benefic pe care minoritatea germană din țara noastră o are în continuare în societatea românească. În cadrul discuțiilor, a fost evidențiat faptul că proiectele concrete inițiate datorită cadrului general oferit de Comisie au contribuit în mod esențial la conservarea identității și la dezvoltarea economico-socială atât a etnicilor germani din România, cât și a comunităților din care fac parte.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.