PSD a explodat după declarația Președintelui. ”Vrea să prostească toți românii”
Ultima Ora Politic Social

Klaus Iohannis, întalnire cu liceeni: le-a povestit experiențele din comunism

Presedintele Klaus Iohannis relateaza, luni seara, cu ocazia lansarii unui proiect de rememorare a comunismului amintiri personale din perioada dictaturii.

Lansare 80east – Invitat Președintele României, Klaus Iohannis

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la revoluția din 1989 și 70 de ani de NATO. Începem anul în forță și lansăm, finalmente, Apartamenul 80east. De la ora 18.00 vom transmite LIVE momentul ceremonios care va fi marcat de o discuție între liceeni și un musafir de seama: Președintele României. Ei vor discuta liber despre viața de zi cu zi din anii 80 și de ce e important să fim cetățeni cu normă-ntreagă. Vă invităm – măcar virtual – la inaugurarea a ceea ce sperăm să fie un laborator de #educatiecivica nemaivăzut dar și un mod de a ne înțelege și asuma trecutul pentru a avea o democrație cât mai zveltă. Începând de săptămâna viitoare, vom deschide și rezervările pentru grupuri de elevi. Mulțumim Departamentului de Stat și Ambasadei SUA pentru ajutorul acordat în realizarea proiectului precum și celor peste o sută de voluntari care au contribuit. până acum.

Publicată de Funky Citizens pe Luni, 11 februarie 2019

Proiectul se numeste „Apartamenul 80east” si a fost realizat de Funky Citizens cu sprijinul Departamentului de stat al SUA si al Ambasadei SUA. Presedintele Klaus Iohannis a fost invitat sa le vorbeasac liceenilor despre comunism.

„Noi ne-am dorit sa schimbam lucrurile. Pe parcurs ne-am dat seama ca este foarte greu. Privatiunile au fost multiple, nu doar materiale. Am avut putina informatie, de la Europa Libera, dar nu se compara cu imensul flux de informatie din zilele noastre”, a relatat presedintele.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.