Klaus Iohannis îi cere Guvernului să sprijine companiile private. ”Nu sunt dușmani” 1
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis îi cere Guvernului să sprijine companiile private. ”Nu sunt dușmani”

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul Consiliului Național al PNL, că statul român trebuie să înceteze să mai catalogheze companiile private ca pe niște dușmani ai țării. Șeful statului a adăugat că politicile economice vor trebui, de asemenea, îndreptate.

„O altă componența esențială dezvoltării României este mediul privat. Cât timp nu încurajăm investițiile nu putem vorbi de prosperitatea pe termen lung al românilor. Trebuie să încetăm să mai privim companiile private că pe niște dușmani ai țării, așa cum fac PSD și ALDE, iar finanțele publice și politicile economice vor trebui îndreptate, altfel generaltiile următoare vor simți povară unei note de plată tot mai usturătoare”, a declarat Klaus Iohannis, la Consiliul Național al PNL.

Șeful statului a adăugat că va lupta pentru egalitatea de șanse și pentru continuarea parteneriatului strategic cu SUA și întărirea rolului României în NATO.

„Dincolo de toate acestea pilonii societății românești sunt și trebuie să rămână dreoturile și libertățile individuale, democrația și statul de drept. Principiul că legea este egală pentru toți reprezintă reperul care să ghideze reconstrucția de care avem atât de multă nevoie. Pentru asta am luptat în acest mandat și pentru asta voi luptă în continuare. Totodată direcțiile majore de politică externă, aprofundarea parteneriatului strategioc cu SUA, întărirea rolului în UE și NATO vor fi continuate cu aceeași hotărâre. Războiul va fi câștigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democrație pro-europeana nu doar cu președinte, dar și cu guvern și majoritate parlamentară care să lucreze împreună, să repare ce a stricat”, a afirmat Iohannis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.