Iohannis cere ajutorul liderilor europeni, "în regim de urgenţă", pentru găsirea unor soluţii de a pune capăt crizei din Republica Moldova
Klaus Iohannis, primirea unor ambasadori străini cu ocazia prezentări scrisorilor de acreditare
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis : Dragnea a pierdut alegerile. Referendumul va fi validat

Klaus Iohannis a ieșit la Cotroceni unde a făcut o declarație de presă înainte de alegerile din dată de 26 mai. Președintele îndeamnă românii să iasă la vot.

”PSD-ului îi este frică de acest vot la referendum și face ce știe să facă PSD-ul. Încearcă să boicoteze acest vot. Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD, umblă peste tot prin țară, pe la județe, pe la primarii, să explice oamenilor cum că acest referendum n-ar fi important, că nu trebuie să participe la vot. Vor să-i convingă pe oameni să nu voteze. Este jalnică această încercare.

Ba mai mult, și instituțional încearcă să boicoteze. A dat Dragnea ordin la CNA să ignore referendumul. CNA-ul, prima dată din istoria postdecembristă, a refuzat să difuzeze la tv referendumul. Când le am trimis solicitare cu un clip, a spus că acest clip este reclamă electorală. Auziți ce obrăznicie din partea CNA. Este jalnic.

Dar românii nu trebuie să se teamă să meargă la vot să voteze la referendum și la europarlamentare. Dacă vor să știe de ce vor fi feriți dacă votează, să se uite ce s-a întâmplat în campanie în țară. La Topoloveni, simplii demonstranți care nu sunt de acord cu Dragnea su fost arestați pe loc și duși la poliție. Târgoviște, a fost închis fiindcă PSD-iști au vrut în liniște să-și facă campania.

Dreptul la vot este un drept câștigat de români în decembrie 89 prin sacrificiul suprem. Va spun români, nu îl irosiniti. Mergeți, votați, nu va poate lua nimeni acest drept. Nu va temeți. Pe 26 mai, puterea este la voi. Mergeți și decideți. Nu lăsăți PSD-ul să decidă pentru dumneavoastră.

Duminică seara, Dragnea va anunța că a pierdut alegerile”

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.