Klaus Iohannis dă lovitura decisivă. Judecătorii au luat decizia
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis despre DORINȚA românilor de a apăra statul de drept. Președintele APLAUDĂ acțiunea protestatarilor. ”Românii sunt conectați activ”

Klaus Iohannis despre DORINȚA românilor de a apăra statul de drept. Președintele APLAUDĂ acțiunea protestatarilor. ”Românii sunt conectați activ”

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre dorința românilor de a apăra statul de drept, făcând referire la protestele din ultimii ani. Șeful statului a făcut referire la proteste în contextul apartenenței țării noastre la Uniunea Europeană.

Klaus Iohannis a fost aplaudat când a făcut referire la mitingurile din România.

„În acesti o suta de ani am invatat unele lectii importante trecând prin experiente si perioada nefericite, iar lectia de democratie e una dintre cele mai importante. De aceea, apreciem cu atat mai mult valorile familiei europene. Din acest motiv, Românie e o tara profund atasata proiectului european, avem o societate vibranta si dinamica, in continua evolutie, suntem o democratie tanara care are resursele pentru a se perfectiona. Romanii sunt conectati activ la valorile civice, au dovedit-o cat se poate de clar, si-au facut auzita vocea când a fost nev oie sa apere statul de drept si democratie, au vointa si forta de a merge mai departe pe drumul european pe care si l-au asumat, e ambitia de a depasi orice obstacol. Tanara generatie crede in Europa si se implica in dezbateri privind viitorul nostru de o maniera pozitiva si optimista. Din entuziamsul acestor tineri se hraneste si optimisml nostru. Entuziasmul lor ne obliga in mod deosebit la responsabilitate. Avantajul acestui val de entuziasm provine din forta lui de a retrezi reflexul de aparare a democratiei, care nu e un dat ci prespune o responsabilitate continua. Romania e in prezent o tara dinamica, orientata spre viitor”, a declarat Klaus Iohannis în Parlamentul European.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.