Klaus Iohannis, la REUNIUNEA Consiliului European
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis de la Consiliul European de la Salzburg vorbește despre fenomenul MIGRAȚIEI

Klaus Iohannis de la Consiliul European de la Salzburg vorbește despre fenomenul MIGRAȚIEI

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi, înaintea reuniunii informale a Consiliului European de la Salzburg, că sunt necesare reguli suplimentare pentru reducerea migrației, menționând că Frontex ar putea avea  atribuții mai clare și efective mai mari.

„Avem un summit informal început aseară. Se continuă astăzi. Aseară am discutat despre chestiunea migrației, aspectele interne, chiar dacă este un summit informal, nu se iau decizii, concluzia este că trebuie să lucrăm la câteva reguli pentru reducerea fenomenului migraționist. Astăzi discutăm despre chestiuni de securitate internă, colaborare judiciară, securitatea la granițe și chestiuni despre Brexit. Consiliul a venit cu o propunere care cred că e corectă. Frontex face față, însă e nevoie de mai mult, să ne gândim dacă nu creștem efectivele Frontex și le dăm atribuții mai clare”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Agentia FRONTEX se implica in securizarea frontierelor prin asigurarea coordonarii actiunilor Statelor Membre in implementarea masurilor comunitare privind managementul frontierelor externe.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.