Administrația Prezidențială găzduiește Conferința internațională „Întărirea Flancului Estic al NATO”
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis ANUNȚ de Ultimă Oră. ”Guvernul este condus de infractorul Dragnea”

Klaus Iohannis ANUNȚ de Ultimă Oră. ”Guvernul este condus de infractorul Dragnea”

Klaus Iohannis a ieșit la atac împotriva Guvernului Dăncilă, după ce Dragnea și prim-ministrul României a sesizat CCR cu privire la numirea celor doi miniștri propuși. Președintele României spune că va aștepta decizia Curții Constituționale, ca mai apoi să ofere un răspuns. Klaus Iohannis precizează faptul că Dăncilă nu înțelege cum funcționează statul, PSD nu mai știe să facă politică de când este condus de ”infractorul Liviu Dragnea”.

”Doamna premier a trimis o solicitare pentru rezolvarea unui conflict la CCR. Probabil CCR va da un răspuns, vom vedea, însa nu va rezolva problema CCR, nu are cum, pentru că nu este una constituționala, ci una politică. Cele două cauze: de facto Romania nu are premier, a doua, inabilitatea PSD de a face politică de orice fel.

Premierul mi-a trimis în scris o solicitare de remaniere a Guvernului, si mi-a mai trimis o solicitoare, toate fara a caute o discutie, un dialog cu mine. Doamna prim-ministru m-a sunat totuşi ieri, şi ce credeţi că m-a întrebat dacă am terminat analiza şi când voi da un răspus, şi i-am spus politicos că astăzi şi mâine nu, ci în zilele următoare. M-aş fi aşteptat ca printre vizite să mă sune, să mă caute şi să mă întrebe.

Această doamnă pur şi simplu nu înţelege cum funcţionează statul, noi nu suntem aici să ne trimitem hârtii scrise de secretari sau colaboratori, ci suntem puşi pentru a rezolva problemele statului, ale României, iar acest lucru se face prin colaborare şi dialog instituţional. A doua cauză a acestei probleme politice, este totala inabilitate a PSD-ului de a face politică. Constat că PSD-ul şi a pierdut sub acest Dragnea capacitatea de a acţiona politic PSD-ul nu mai ştie să facă politică, este foarte grav pentru că are guvernarea şi controlează majoritatea în Parlament PSD-ul guvernează prost PSD legiferează foarte prost, şi asta nu e o afirmatie fiindca nu îmi place PSD În 30 si ceva de situatii m-am adresat CCR pentru ca am considerat ca legile PSD-iste sunt proaste, în mare parte CCR mi-a dat dreptate Peste 25 de legi au fost declarate neconstitutionale PSD nu mai este capabil sa negocieze politica, PSD încearca sa-si impuna vointa prin politica pumnului in gura.

Este inacceptabil Este evident ca acest Guvern este condus de infractorul Dragnea Doamna premier confundă guvernul cu partidul. E normal să discute în partid aceste chestiuni, dar e anornal ca premierul să nu vină să explice națiunii de ce revocă miniștri De exemplu, putea doamna premier sa se prezinte la mine cu cateva argumente A venit cu o solicitare de remaniere fără niciun fel de explicaţii Revocarea este o sancţiune politică, avea obligaţia să se prezinte în faţa națiunii să explice de ce este nevoie de remaniere, de ce anumiti miniștri sunt revocați. Mă întrebați de termenul rezonabil? E o bună întrebare, dar trebuie definit să fie valabil pentru toți participanții la conducerea statului. M-am documentat un pic cum acționează PSD: Aflăm că la Senat s-a depus o solicitare de acceptare a urmăririi penale a președintelui Senatului. Am așteptat un vot sau o rezoluție.

Ei, Parlamentul controlat de PSD a considerat că un termen rezonabil e în jur de 2-3 luni și au amânat dezbaterea și votul. Cu siguranță ne putem inspira cu toții de aici. Această manieră de a conduce statul de la partid s-a terminat în decembrie 1989 Prin amânarea deciziei nu se blochează activitatea Guvernului, cum ne-a spus și ministrul Transporturilor Doamna premier nu are deloc răbdare. După prima solicitare de remaniere, nici nu a așteptat să îi spun de ce nu revoc, mi-a trimis a doua solicitare de revocare. Ar fi rizibil, dacă nu ar fi îngrijorător Citeşte întreaga ştire: VIDEO. Reacția lui Klaus Iohannis după ce Guvernul a sesizat CCR: „Nu rezolvă problema, România nu are premier. Acest Guvern este condus de infractorul Dragnea”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.