Klaus Iohannis i-a dat lovitura de grație lui Dăncilă. Îi cere să plece 1
Dăncilă, atac la Iohannis. ”Foame de putere și lipsă de viziune”
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis i-a dat lovitura de grație lui Dăncilă. Îi cere să plece

Președintele Klaus Iohannis o face praf pe Dăncilă și guvernul acesteia, după ce ALDE a ieșit de la guvernare. 

” Incep aceasta declaratie prin a transmite condoleante familiei reprezentantului care si-a pierdut viata in urma atentatului de la Kabul. In semn de recunostinta pentru daruirea si curajul sau, am decis sa-l decorez post mortem in grad de cavaler cu insemn de razboi. Ii urez multa sanatate romanului nostru ranit in acelasi atac sangeros.

In continuare, vreau sa ma refer la un subiect cu implicatii profunde asupra societatii. In urma cu cateva saptamani, tragedia cumplita de la Caracal ne-a aratat cat de multe sunt disfunctionalitatile din interiorul institutiilor statului. Incompetenta, coruptie, indiferenta, toate au dus la un deznodamant cutremurator. Incapacitatea statului de a salva vietile propriilor cetateni. Am cerut ca pana la finalul lunii august sa ia masuri astfel incat in astfel de situatii sa nu mai existe intarzieri criminale. Am si indicat Guvernului in CSAT ce masuri esentiale ar trebui luate cu prioritate. PSD, preocupat de crizele interne, continua sa ignore rezolvarea urgentelor importante pentru cetateni.

Asa cum ne-a aratat in nenumarate randuri, PSD este specialist in a taragana lucrurile, sperand ca oamenii sa uite. Vedem in aceste zile doar o lupta politica surda pentru a ramane cu orice pret la putere. Tot ceea ce avertizam la inceputul anului despre buget, s-a adeverit din pacate. Investii majore nu se fac, spitale si autostrazi nu se construies. PSD nu este preocupat de toate aceste lucruri, care sunt de maxim interes pentru oameni, ci doar de a-si securiza puterea.

Asa arata o Guvernare esuata. Garantarea sigurantei publice de catre stat este fundamentala. Iar romanii asteapta respect siguranta si solutii, dar guvernarea PSD nu si-a inseles niciodata rolul. PSD a primit mai multe propuneri concrete, pe unele chiar de la mine, insa sunt ignorate. Mai mult, PSD-istii au abandonat propunerile de rezolvare, atunci cand baronii lor au inteles ca asta inseamna renuntarea la controlul pe justitie si politie. Pentru că , dincolo de cresterea sau nu a pedepselor, vorbim si de cum functioneaza institutiile statului. PSD refuza sa faca pasii necesari pentru a corecta gravele carente create prin propriile lor decizii din ultimii ani. Nici pana acum, legea recursului compensatoriu nu a fost abrogata. Cei din PSD au permis prin incompetenta si inactivitatea ca imaginea institutiilor statului sa fie grav afectatata, Astazi, politia romana are probleme de credibilitate din cauza politizarii excesive. Am ajuns aici pentru ca Guvernele din ultimii ani au umplut tara de incompetenti.

Guvernul PSD a facut mult rau Romaniei si ar fi trebuit sa plece demult. Romanii isi doresc o alta guvernare, si o vor avea. O guvernare responsabila pentru ca impreuna s afacem Romania functionala.

Se impune, asadar, resetarea statului. Pentru ca directia in care a dus PSD tara este una gresita si romanii o considera gresita. S-a vazut acest lucru extrem de clar la referendumul din 26 mai. ”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.