Kelemen Hunor aruncă bomba. Opoziția nu are lider, iar Ponta e alături de Dragnea
Kelemen Hunor nu o mai suportă pe Dăncilă. ”Am încercat 2 ani”
Ultima Ora Politic

Kelemen Hunor vine peste Dăncilă. Propune un pact național

 Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a propus luni, la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”, incheierea un pact național care să prevede excluderea temei minorităților naționale din ”războiul politic intern” și că ”drepturile câștigate nu se ating prin fel de fel de legi”.

”Eu cred că noi ar trebui să găsim cu toate partidele românești o bază de discuție. Să nu fie chestiunea minorității maghiare permanent în mijlocul războaielor politice. Poți să te războiești pe multe, multe alte aspecte, de la sănătate la infrastructură, de la mediu până la sistemul social cât vrei. Ar trebui să scoatem, dacă se poate, printr-un pact național chestiunea minorităților naționale din această luptă politică internă. Nu mai câștigi voturi. Eu nu cred că mai câștigi voturi în zona românească”, a declarat Kelemn Honor la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”.

El a precizat că a propus încheierea unui astfel de pact și în 2015.

”Eu am propus scris. Drepturile câștigate nu se ating prin fel de fel de legi, OUG, HG și orice pas înainte să se facă prin discuție cu toată lumea, indiferent că sunt la putere sau în opoziție, ca să nu fie permanent un motiv de a ataca pe celălalt”, a adăugat liderul UDMR.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.