Incredibil. Dăncilă a trădat. Ungurii dau asaltul asupra României. Este fără precedent în istorie
Ultima Ora Politic

Kelemen Hunor spune că Dăncilă minte. ”Pe 10 august nu a fost urmă de lovitură de stat”

Liderul UDMR Kelemen Hunor o contrazice pe premierul Viorica Dancila în legătură cu evenimentele din 10 august, spunând, la RFI, că nu i se pare că ar fi fost ”urmă de tentativă de lovitură de stat”, apreciind că după un an, ar fi bine să știm exact ce s-a întâmplat, conform aktual24.ro

Kelemen Hunor crede că ceea ce trebuie condamnat este agresivitatea jandarmilor pe 10 august.

”Nu mi se pare că ar fi fost urmă de tentativă de lovitură de stat anul trecut. Noi am spus și atunci că orice agresivitate, orice agresiune și mai ales orice intervenție brutală din partea forțelor de ordine trebuie respinsă, trebuie categoric respinsă. Astfel de intervenții nu ajută cu nimic. Deci nu mi s-a părut că ar fi fost o astfel de tentativă și după un an de zile, sigur, ar fi bine să știm exact ce s-a întâmplat”, a declarat liderul UDMR.

El a amintit că anul trecut UDMR a susținut o comisie de anchetă pe această tema împreună cu PNL, USR, a cărei înființare nu a fost aprobată.

”Poate că era bine dacă ar fi trecut, că astăzi am fi aflat mai multe despre acele zile, acele evenimente și acea zi de 10 august”, spune liderul UDMR.

Premierul Viorica Dancila a declarat recent despre evenimentele din 10 august, de anul trecut, din Piață Victoriei, că atunci când se forțează intrarea în sediul Guvernului, acest lucru seamănă cu o lovitură de stat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.