Teleorman: 18 etnici maghiari au adus 669 de voturi pentru UDMR
Ultima Ora Politic

Kelemen Hunor l-a părăsit pe Dragnea. A trecut total de partea lui Iohannis

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, presei, că ar elimina de tot posibilitatea emiterii de ordonanţe de urgenţă, cu referire la temele pentru referendum anunţate de preşedintele Klaus Iohannis.

„În mare parte sunt teme pe care le-am preconizat, fiindcă toată dezbaterea este în jurul acestor teme. Depinde cum va suna şi întrebarea, fiindcă trebuie să fie foarte uşor de priceput pentru oamenii care nu au o pregătire juridică. (…) Eu sunt un pic mai stric decât domnul preşedinte şi mai sever în ceea ce priveşte ordonanţele de urgenţă. Eu nu aş limita restricţionarea doar la infracţiuni şi la domeniul infracţional, eu propun în continuare ceea ce am propus şi în 2013, eliminarea ordonanţelor de urgenţă. (…)

Eu aş elimina această posibilitate a ordonanţelor de urgenţă de tot şi pentru tot ce înseamnă sistemul judiciar nu sunt de acord, în principiu, să fie reglementat prin ordonanţe de urgenţă, dar şi pentru toate celelalte domenii”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, ar trebui să existe doar ordonanţe simple, pentru vacanţele parlamentare.

„Eu aş lăsa doar pe bază de împuternicire a guvernului pe timpul vacanţelor parlamentare ordonanţe simple şi în caz de catastrofă şi în caz de război. În rest, pentru niciun domeniu ordonanţele de urgenţă nu ar trebui să rămână în Constituţie. Dacă tot modificăm Constituţia, atunci eu cred că trebuie să le eliminăm de tot, nu e bine să umbli cu jumătăţi de măsură. (…) Să vedem, după consultări, dacă se va schimba ceva şi cum vor suna întrebările, fiindcă vor fi două întrebări, probabil, nu se pot înghesui într-o întrebare cele două chestiuni”, a menţionat preşedintele UDMR.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.