Kelemen Hunor a cerut scuze românilor
Kelemen Hunor a făcut anunțul. Ungurii vor avea candidat la prezidențiale
Ultima Ora Politic Social

Kelemen Hunor a cerut scuze românilor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit luni seara despre incidentele din Valea Uzului, de săptămâna trecută.

Hunor și-a cerut scuze românilor pentru declarația referitoare la „adevărata față a României” și a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit în gestionarea problemei cimitirului din Valea Uzului.

„Când vorbeam de fața adevărată a României nu mă refeream la toți românii, că nu îmi permit, că sunt de toate felurile ca și ungurii. Ci mă refeream la autoritățile române. Dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze”, a declarat liderul UDMR.

Totodată, Hunor a mai acuzat Jandarmeria că nu a intervenit în gestionarea problemei.

„Pe 6 iunie am vorbit cu ministrul de Interne. Am cerut să trimită jandarmii și să nu permită ultrașilor sau apropiaților de idei legionare să ajungă acolo. Eu am încredere în Jandarmerie și știu că poate opri și 400 și 4000 de oameni, mai ales într-o vale ca aceea. Noi am spus să nu lase ultrașii acolo, iar doamna ministru a spus să vorbesc cu colegii mei și să îi lase să intre acolo. Jandarmii nu au avut ordin să nu îi lase pe ultrași (…) Nu am avut intenția să jignesc pe nimeni și dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze, fiindcă eu nu am vorbit de români. România înseamnă mult mai mult, nu românii, eu am vorbit de instituțiile statului”, a mai precizat liderul maghiar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.