PROIECT URIAȘ PENTRU ORAȘUL BACĂU - REZERVĂ DE APĂ POTABILĂ. INVESTIȚIE DE 5 MILIOANE DE EURO
Județul și municipiul Bacău în ochii PSD – un imens șantier de dezvoltare
Ultima Ora Politic Social

Județul și municipiul Bacău în ochii PSD – un imens șantier de dezvoltare

Atât județul Bacău, cât și municipiul-capitală, seamănă cu un imens șantier, grație proiectelor demarate de autoritățile locale, în speță Consiliul Județean și Primăria Bacău.

Pe toată suprafața județului, lucrările de modernizare și investiții noi sunt în plină implementare, în prezent existând în întregul Bacău peste 200 de proiecte în derulare, în toate domeniile de activitate. Cele mai importante dintre acestea sunt în infrastructură: Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru „Drum de mare viteză Focşani – Bacău – Contract Semnat în luna ianuarie 2019, data de finalizare 24 luni; Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic pentru „Drum de mare viteză Bacău – Paşcani– Contract Semnat în luna noiembrie 2018, data de finalizare 24 luni; Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Drum Expres Bacău – Piatra Neamţ” – Documentaţie încărcată pe SEAP pentru demararea procedurii de achiziţie publică; Finalizarea lucrărilor demarate pentru Varianta de Ocolire Bacău – termen estimat, luna septembrie 2021; Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de execuţie pentru „Autostrada Braşov – Bacău”. Documentaţie încărcată pe SEAP pentru demararea procedurii de achiziţie publică.

În municipiul reședință de județ, inițiativele propuse și  asumate de primarul Cosmin Necula, dublate de susținerea Consiliului Local, și-au găsit într-un procent covârșitor binemeritata susținere din partea Guvernului PSD.

Este extraordinar faptul că se lucrează peste tot, iar băcăuanii văd aceste șantiere zilnic, cu ochii lor! De la șantierul Rezervei de apă a Municipiului Bacău, proiect strategic finanțat de Executiv prin PNDL la infrastructura rutieră a orașului, de la Insula de Agrement la Programul „Clasa zero”, în acest an extins și la clasa a V-a.

Aceste investiții constituie certificarea faptului că administrația PSD a Municipiului Bacău știe ce are de făcut și că, prin proiectele promovate, va rezolva probleme care nu au fost abordate niciodată de fostele administrații care s-au perindat la cârma orașului Bacău.

Rezerva de apă este proiectul prin care primarul Cosmin Necula și Guvernul PSD vor intra în istorie prin sfârşitul crizei apei în Bacău. Orașul nu va mai depinde de o singură alimentare cu apă – aducțiunea Valea Uzului -, aşa cum s-a întâmplat până acum, și va dispune în sfârşit de propria sursă de apă, graţie fronturilor de captare modernizate aflate în vecinătatea Bacăului. Lucrările la Rezerva de apă sunt în curs, cu o bună mobilizare din partea constructorului.

După mai bine de 15 ani, una dintre cele mai importante intrări către orașul Bacău, Calea Bârladului, a fost modernizată și reasfaltată. Alte străzi, Venus, Prieteniei, Alecu Russo, Constantin Mușat, H. Coandă, Constantin Ene, Prelungirea Bradului sau Erou Ciprian Pintea, au fost sau sunt în curs de reabilitare, prin turnarea de covor asfaltic, în cadrul unui program de aproximativ 25 milioane lei derulat în acest an de Primăria Bacău, program care vizează și reabilitarea altor artere din municipiu.

Infrastructura educațională beneficiază și în acest an de investiții importante, mai ales prin continuarea programului de dotare și modernizare a claselor pregătitoare. Vor fi modernizate și dotate 54 de clase pregătitoare din 23 de unități educaționale. Pentru întâia oară, programul va trece și spre ciclul gimnazial, prin modernizarea și dotarea a 60 de clase a V-a din 28 de școli din oraș. Peste 3.200 de elevi, părinții acestora și cadrele didactice se numără printre beneficiarii direcți ai investițiilor din acest an.

Atragerea fondurilor europene este o altă prioritate a Municipalităţii băcăuane. În luna mai a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul „HUB Tineret – Cinema Orizont”, proiect în valoare de 4,7 milioane euro, finanțat prin Axa Prioritară 2.1 B din cadrul POR 2014 – 2020. De asemenea, din cele nouă proiecte de mobilitate urbană depusă pe Axa 4 POR – Dezvoltare Urbană Durabilă, patru se află în etapa de precontractare, urmând să fie semnate contractele de finanțare.

Toate proiectele amintite au parcurs etapele de evaluare a conformității administrative și eligibilitate, precum și cele tehnico-financiare, şi sunt convinsă că, după finalizarea acestora, municipiul Bacău va avea cu adevărat faţa europeană binemeritată.

În concluzie, este o realitate incontestabilă că în județul și municipiul Bacău se lucrează susţinut, mai ales în infrastructura rutieră, iar aceste șantiere sunt văzute de toţi locuitorii judeţului. Este remarcabil că, dincolo de vorbe goale şi intoxicări grosolane, guvernarea locală, judeţeană şi naţională a PSD îşi face temeinic și profesionist treaba, prin punerea în aplicare a proiectelor demarate în judeţul Bacău, aşa cum ne-am angajat în faţa oamenilor, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Elena Hărătu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.