Județul Dolj - Peste 116 milioane investiție din anul 2016. Ce proiecte au fost finalizate
Ultima Ora Politic

Județul Dolj – Peste 116 milioane investiție din anul 2016. Ce proiecte au fost finalizate

Miercuri, 20 martie 2019, deputatul Partidului Social Democrat, Florinel Stancu, a prezentat într-o declarație, intitulată „Județul Dolj – Peste 116 milioane lei a investit Guvernul din 2016 prin PNDL, PNDR și CNI”, câteva exemple de proiecte de investiții pe care cetățenii județului le-au așteptat și care au fost finalizate sau sunt în curs de implementare.   

„Un proiect util și mult așteptat pentru locuitorii comunei Cerăt a fost asfaltarea străzilor de interes local pe o porțiune de peste 2,4 km în valoare de aproximativ 2 milioane de lei”, a susținut deputatul.

„Alte două proiecte importante sunt împlementate în comuna Giurgița. Aici prin PNDL I a fost realizat sistemul centralizat de canalizare al comunei, iar prin PNDL II este aproape de final procesul de modernizare a drumurilor de interes local, fiind efectuate asfaltări în valoare de peste 7 milioane lei.

Tot pentru asfaltarea drumurilor comunale a fost alocată suma record de peste 15 milioane lei în comuna Măceșu de Sus. Este un proiect special pe care locuitorii îl meritau și pe care l-au așteptat foarte mult” a subliniat social-democratul în declarația sa.

În continuare, deputatul PSD a afirmat că în comuna Bistreț au mai fost prevăzute fonduri pentru construirea unei grădinițe cu 3 grupe în satul Bistrețu Nou, iar în vederea asigurării investițiilor în infrastructura instituțiilor de învățământ a fost alocată o sumă consistentă de bani și pentru construcția unui nou liceu în comuna Bârca.

Un alt proiect foarte important despre care a vorbit reprezentantul Doljului în Parlamentul României este cel din comuna Gighera. „Guvernul a acordat în jur de 10 milioane de lei comunei Gighera. Noi îndreptăm acești bani către asfaltarea drumurilor comunale din Gighera. A fost o solicitare foarte des întâlnită în rândurile locuitorilor comunei la toate întâlnirile pe care le-am avut. Zilele trecute a fost scos la licitație contractul. Acum așteptăm să fie desemnat câțtigătorul și semnat contractul de lucrări proiectare și execuție aferent investiției”, a subliniat Florinel Stancu.

În concluzie, deputatul a îndemnat toți primarii să pregătească, în continuare, proiecte pentru dezvoltarea localității lor. Acesta a declarat că deputații PSD au votat un proiect de lege prin care, în funcție de prevederile bugetare aprobate anual cu această destinație, durata contractelor de finanțare să poată fi prelungită de la un an, cât este în prezent, până la maximum 2 ani.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Florinel Stancu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.